Gündem
15 Eyl 2010 14:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:37

TÜRKİYE'DE MEDYA BİR AY İÇİNDE EL DEĞİŞTİRECEK!

Ünlü araştırmacı ve eski CHP milletvekili Bülent Tanla, referandum sonrası süreçte önümüzdeki 1 ay içinde yaşanacaklarla ilgili önemli iddialarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Kanaltürk’te yayımlanan Tarık Toros’la Merkez Siyaset programında konuşan 22.Dönem CHP Milletvekili Bülent Tanla, “Önümüzdeki ay içinde bazı medyaların el değiştireceğini” iddia etti.

Referandum sonuçlarının değerlendirildiği, Yavuz Semerci, Ahu Özyurt, Sacit Kayasu ve Prof. Nevin Ateş’in yorumcu olarak katıldığı programda konuşan Bülent Tanla şöyle dedi:

“Sayın Tayyip Erdoğan seçimlerde son defa milletvekili olarak aday olacağını açıkladı. İktidar partisi, tekrar tek başına iktidara gelmek için çaba sarfedecek. Sayın Başbakan’ın siyasi yürüyüşüne devam edebilmesi için bu seçimlerde de hükümet olması ve tek başına iktidar olması gerekiyor. Önümüzdeki seçimlerde daha büyük kampanya yapacak, daha büyük medya desteği alacaktır. Bu da en doğal hakkıdır. Ben referandumdan sonra bazı medya organlarının sahiplerinin değişeceği kanaatindeyim. Medya el değiştirecek. Önümüzdeki ay bunu göreceğiz. Bunu kayıtlara geçin. 2011 yılının Haziran ayının ilk Pazar günü veya ikinci Pazar günü ideal bir seçim tarihidir. Okullar kapanmadan seçim yapılacak. Bu seçimlerde üç faktör önemli olacak. Biri Anayasa, ikincisi iktidarın sigarayı bıraktırma konusunda sağladığı başarıdır. Sigara ve tütünle yapılan mücadelenin başarısı insan sağlığı açısından vurgulanacak. Üçüncü meselede de BDP yani Kürtler meselesidir. AK Parti üçüncü defa tek başına iktidar olmak istiyor, BDP bunu belirleyecek bir unsur olarak öne çıkıyor. Bilgiye dayalı olarak söylüyorum.”