Televizyon
18 Ağu 2011 16:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:41

"TÜRKİYE'DE İYİ MAÇ SPİKERİ YOK!" HINCAL ULUÇ SPİKERLERİ KIZDIRACAK!

Hıncal Uluç, 24'te ekrana gelen Spor Bahane programı öncesi yaptığı açıklamalarla spor spikerlerini kızdıracak.

Ali Okancı ve Neşe Sapmaz’ın sunuculuğunu yaptığı 24’te ekrana gelen Spor Bahane programının bu haftaki konukları Türk Spor Basını’nın usta isimleri Orhan Ayhan, Ümit Aktan ve Murat Murathanoğlu oldu. Program öncesi sunucu Neşe Sapmaz’ın görüşlerine başvurduğu usta gazeteci Hıncal Uluç, “Türkiye’de iyi maç spikeri yok” diyerek yeni bir tartışma başlattı.

YENİ NESİL SPİKERLERİN TARZI YOK
Spor Bahane programında bir araya gelen spor basınının usta isimleri de Hıncal Uluç’un sözlerine destek verdiler. Ümit Aktan, Uluç’un sözlerini destekleyerek şunları söyledi; “Bu meleğe başlayan gençler yetişmeden ortaya atılıyorlar. Yeni nesil spikerlerin tarzı yok. Bir tarzı olmalı, Türkçesi olmalı, sesinden tanınmalı, sözleri hatırlanmalı. Bir futbol maçını anlatmak 400 sayfalık bir kitabı okumak demektir. Ben ciğer isterim.”

AMİRAL GEMİSİ TRT YORUM YAPTIRMIYORDU
Meslekte 50 yılını doldurmak üzere olan Orhan Ayhan’da Hıncal Uluç’a katıldığını söyledi. İyi spikerin iyi yorum yapması gerektiğini söyleyen Ayhan, “Bu eksiklik amiral gemisinden geliyor. TRT’de ilk verilen talimat yorum yapmama, talimatıdır. Yorumu izleyiciye bıraktırıyor. O zaman spiker ne iş yapacak, gelsin izleyici anlatsın o zaman” dedi.

ETİKETLER
#maç #spor #hıncal ulu