Gündem
09 Mar 2010 23:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:08

TÜRKİYE'DE İLK KEZ BİR KÖPEK, BİR MÜZİKALDE BAŞROLDE! PULSAR, KIRAÇ'IN MÜZİKLERİYLE SAHNEDE!

Bu günlerde tiyatro sahnelerinde bir ilk yaşanıyor: Türkiye'de ilk kez bir köpek, bir çocuk müzikalinde başrol oynuyor. Hem de Kıraç'ın müzikleri eşliğinde!

Bir dönem çocukların büyük bir ilgiyle izledikleri, Türk televizyonlarının ilk köpek kahramanı Pulsar, maceralarına şimdi de tiyatro sahnesinde devam ediyor. Çocuklar, bu kez Pulsar'ı danslı şarkılı, çok renkli bir sahne gösterisinde "canlı canlı" izleyecekler!.. Pulsar'ın olağanüstü yeteneklerine, muhteşem bir hikâye içinde, gözleriyle şahit olacaklar!

Bu çok farklı ve eğlenceli oyun, Kıraç'ın ve sanatçı eşi Ayşe Şule Bilgiç'in yapımcılığında, Bakırköy'de yeni açtıkları "Hayal Dünyası – Büyülü Sahne"de sergileniyor. Müzik ve televizyon yapımlarından sonra, bu oyunla birlikte tiyatroya da el atan Kıraç, oyunun müziklerini de bizzat kendisi yaptı. Kıraç, "Öteden beri müzikaller yapmak gibi hayallerimiz vardı" diyor, "İlk adımımızı ise çocuklar için atmayı tercih ettik. Çünkü çocuklar da, çocuk tiyatrosu da bizim için çok önemli. Onları çok sevdikleri Pulsar'la buluşturmak, küçük dostlarımıza hak ettikleri nitelikte dört dörtlük bir müzikal sunmak istedik..."

Bu görkemli müzikal için Kıraç ve Ayşe Şule Bilgiç'in yanı sıra önemli bir ekip bir araya geldi. Güçlü bir oyuncu kadrosu tarafından görkemli bir dekorda sergilenen oyunun dansları, Türkiye'yi uluslar arası alanda temsil eden ünlü koreograf ve tiyatro sanatçısı Yeşim Alıç tarafından gerçekleştirildi. Oyun, Devlet Tiyatrosu sanatçısı Savaş Özdemir tarafından yönetildi ve yine Savaş Özdemir'le birlikte "Pulsar" dizisinin de senaristi olan Kubilay Zerener tarafından yazıldı.

Türkiye'nin önemli pediatristlerinden Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin tarafından da incelenen oyun, şu sözlerle değerlendirildi: "Tiyatro gibi her türlü sanatsal aktivitede payı olan herkes, çocuğun toplumdaki yerini bulmasında rol oynar. Biz de Pulsar'ı okuduk, değerlendirdik ve çocuk gelişimine zarar verecek bir unsura rastlamadık. Kısacası Pulsar, çocukların renkli hayal dünyasına seslenen ve titizlikle hazırlanmış bir oyun olmuş..."

"Pulsar Sahnede", her Cumartesi Pazar saat 13.00 ve 15.00'da Bakırköy "Hayal Dünyası – Büyülü Sahne"de izlenebilir. Üstelik Kıraç'ın müzikleriyle renklenen böylesine bir müzikalin biletleri sadece 10 TL. Çocuklarımıza bu fırsatı kaçırmamalarını tavsiye ediyoruz.

Hayal Dünyası – BÜYÜLÜ SAHNE
Adres: Eski Sinema 74, Fahri Korutürk Cad. Yakut Sokak, No 7, Bakırköy – İstanbul
Salon Tel: 0212 572 0 444