Türkiye’de bulundu! Çok nadir çıkıyor eşi benzeri yok

Türkiye’de çok önemli bir fosil kalıntısına daha rastlandı. Uşak'ta 10 ila 16 milyon yıllık olduğu belirlenen 2 ağaç fosili bulundu. Bulunan fosillerle ilgili detayları uzmanlar anlatırken böyle fosillerin çok nadir ortaya çıktığı belirtildi. Öte yandan ağaç fosilleri milyonlarca yıllık olmasına rağmen görüntüleri ile de dikkat çekti.

Türkiye’de bulundu! Çok nadir çıkıyor eşi benzeri yok - Sayfa 1

Uşak'ın Banaz ilçesinde yol yapımı sırasında bulunan ve 10 ila 16 milyon yıl öncesine ait olduğu tespit edilen 2 ağaç fosili koruma altına alındı. Ayrancı köyü yakınlarındaki orman kesim sahasında yol yapımı sırasında, üst tabakasının bir bölümü taşlaşmış iki ağaç kalıntısı bulundu.

19
Türkiye’de bulundu! Çok nadir çıkıyor eşi benzeri yok - Sayfa 2

Aynı köyde yaşayan Uşak Üniversitesi Coğrafya Bölümü öğrencisi Onur Erdem ile öğretmeni Uşak Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Coğrafya Bölümü Fiziki Coğrafya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selahattin Polat, kalıntıların çıktığı bölgede incelemelerde bulundu.

29
Türkiye’de bulundu! Çok nadir çıkıyor eşi benzeri yok - Sayfa 3

Kalıntılardan alınan numuneler İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Orman Fakültesine gönderildi. Burada yapılan incelemelerde kalıntıların 10 ila 16 milyon yıl öncesine ait çamgillere ait ağaç fosilleri olduğu belirlendi.

39
Türkiye’de bulundu! Çok nadir çıkıyor eşi benzeri yok - Sayfa 4

Ağaç fosilleri bölgeden alınarak Banaz Orman İşletme Müdürlüğü'nde koruma altına alındı.

49