Kitap
09 Mayıs 2019 17:50 Son Güncelleme: 09 Mayıs 2019 22:38

Türkiye’de bir ilk, filmden önce senaryosu yayınlandı!

11 Eylül 1980 Sabahı ile 12 Eylül 1980 Sabahı arasında geçen 24 saat...

Hikaye 135 dk'lık bir sinema-tv film senaryosu olarak tasarlanmıştır. Bizim dışımızda gelişen-gerçekleşen olayların hayatımızı şekillendirdiği, oyun içinde oyunun, onun içinde de başka bir oyunun olduğu, mizah ile felsefenin bir araya geldiği dinamik, eğlenceli, şaşırtıcı olaylar dizisi, akıcı ve farklı bir bakış açısıyla ele alınır.

AMERİKAN SENARYO FORMATI İLE AYNI ANDA KİTAP FORMATINDA

Amerikan Senaryo Formatı ile aynı anda kitap olarak da tasarlanan her iki metin de içerik olarak aynı ve senaryo yazımı kurallarına uygundur. Genel hikayenin kısa bir özeti kitabın arka kapağında yer alır. Ayrıca, her karakter kendi sahnesinden önce tanıtılır, böylece karakterle olay arasındaki bağlantı ortaya konulur.

Bu anlatım biçimiyle hikayenin daha açık, anlaşılır bir hal alması ve keyifli bir okumanın ortaya çıkması hedeflenir. Amerikan Senaryo Formatı meraklısına, ilgilisine kaynak olacak teknik bir metindir. Senaryonun nasıl yazıldığını değil “senaryonun kendisini” görme fırsatı sunuyor (büyük boy).

Yasaklı Afiş’in bu tasarımını elinize alarak siz de hikayenizi bir senaryo haline getirebilir, bununla beraber sevdiğiniz, izlediğiniz filmlerin kağıt üzerindeki önemli bir aşamasını görebilirsiniz. Keyifli, akıcı bir film hikayesi-senaryosu okumak isteyenler için daha çok kitap tasarımı (küçük boy) tavsiye edilir

 

ETİKETLER
#safi özen