Gündem
27 Mayıs 2013 16:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:11

TÜRKİYE'DE BİR İLK: ÇOCUK VE MEDYA KONGRESİ!

Medyanın çocuklar üzerindeki etkisini masaya yatıracak 1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi'nin tanıtımı gerçekleştirildi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakanlık Basın, Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM), Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ile Çocuk Vakfı işbirliğinde, 14-15 Kasım'da İstanbul'da gerçekleştirilecek ''1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi'nin tanıtım toplantısı öncesinde ajans, televizyon ve gazetelerin genel yayın yönetmenleri ile kahvaltıda bir araya geldi.

AFİŞLER OKULLARA DAĞITILDI

İstanbul'da düzenlenecek 1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi için hazırlanan afişlerde, medyanın çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerine karşı harekete geçilmesi çağrısı yapıldı. Başbakanlık Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, Çocuk Vakfı ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) iş birliğinde 14-15 Kasım 2013'te İstanbul'da gerçekleştirilecek kongre için hazırlanan afişler, okullara asılmak üzere illere dağıtıldı.

'SEYİRCİ KALMAYIN'-'SORUN BÜYÜMEDEN HAREKETE GEÇİYORUZ'

"Seyirci kalmayın" ve "Sorun Büyümeden Harekete Geçiyoruz" başlıklı afişlerde, medyanın olumlu ve olumsuz etkilerini tartışmak için çocuklar ve büyüklerin bir araya geleceği kongreye katılım çağrısı yapıldı. Daha önce, Eskişehir, Ankara ve İstanbul'da 3 ayrı odak grup toplantısı gerçekleştirilen 1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresine, 31 Temmuz'a kadar cocukvemedyakongresi@hotmail.com ve info@cocukvemedyakongresi.org elektronik posta adreslerinden başvurulabilecek. 9-18 yaş arasındakilerin delege olarak katılabileceği kongreye, bildiri, fotoğraf, film, karikatür, atölye çalışması ve poster başvuru CD'leri, Çocuk Vakfı Kültürevi Zafer Sokağı No: 17 34371 Nişantaşı-İstanbul adresinden ulaştırılabilecek. Kongreye delege olarak katılımı uygun görülenlerin isimleri ise 15 Eylül'de, www.cocukvemedyakongresi.org portalında açıklanacak. Ayrıca kongre için hazırlanan afişlere aynı internet adresinden ulaşılabilecek.

"ÇOCUKLAR OLUMLU OLUMSUZ GÖRÜŞ BELİRTEBİLECEK"

Çocuklar, "Ben ve iletişim araçları" başlığı altında yapacakları başvurularda, iletişim araçlarının olumlu ve olumsuz etkileri hakkında görüş bildirebilecek. Kongreye gönderilecek sözlü ve yazılı görüş, fotoğraf, film, karikatür, sunum, atölye çalışması ve posterlerin çocuklar tarafından ifade edilmiş, yazılmış, tasarlanmış ve gerçekleştirilmiş olması gerekiyor.