Gündem
24 Nis 2011 11:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:16

TÜRKİYE'DE BİR İLK! CHP REKLAMINDA SELVİ KILIÇDAROĞLU ROL ALDI!

CHP'nin çocuk bütçesi konulu duygusal reklamı izleyenleri etkiledi.Grey reklam ajansı tarafından çekilen filmde CHP liderinin eşi Selvi Kılıçdaroğlu da rol alıyor.

Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Sencer Ayata ve Engin Altay 'la birlikte çocuk raporunu tanıttı.

Toplantı öncesinde Grey Reklam Ajansı tarafından çekilen CHP'nin 'Çocuk Bütçesi' reklam filmi izletildi. Çocukların eğitim eşitliği, yoksullukla mücadelesine karşı "eşit fırsat" sloganıyla öne çıkan film "Çocuk Bütçesi" projesini tanıtmak için televizyonlarda yayınlanmaya başladı. Türkiye'de ilk kez bir siyasi parti çocuk odaklı bir çalışmayı reklam kanalıyla hayata geçirmiş oldu. 2.5 günde çekilen reklam filminde Kılıçdaroğlu, "...Benim için bu ülkenin bütün çocukları bir. Mutluluk hepsinin hakkı. CHP Çocuk Bütçesi'yle her çocuğun hayatta eşit fırsatı olacak, ana babalar rahat bir nefes alacak" diyor. Filmde Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu da rol alıyor.

Anadilde eğitim

Kılıçdaroğlu, "Anadilde eğitim bir şekilde formüle edilemez mi? Anadilin  seçmeli ders olması bir anlamda eğitime de girmiyor mu?" denilmesi üzerine, "Anadilde eğitimi biz uygun görmüyoruz. Resmi dil Türkçe, Türkçe'yi hepimizi öğreneceğiz bir şekilde. Dolayısıyla çocuk daha ilköğretime başlarken Türkçe'yi bileyecek okuyacak. Anadilde eğitimle ikiye bölerseniz toplumu bu ayrışma yaratır.  Kimse anadilini öğrenmesin demiyoruz, tam tersine yasağın önündeki engeli kaldıran ilk yasa teklifini veren partiyiz. Anadilini öğrenebileceği merkezlerimiz olacak" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, "Seçmeli derse sıcak bakıyor musunuz?" sorusuna ise, "Tartışılabilir" yanıtını verdi.

CHP'NİN ÇOCUK RAPORUNDA NE VAR?


ZORUNLU EĞİTİM

Okul öncesi 2 yıl

Çocuk bütçesi oluşturulacak ve devlet bütçesi içinden çocuklar için yapılan tüm harcamalar ortak bir çerçevede izlenecek, harcamalara şeffaflık gelecek. Şu anda, kamu kaynaklarının çok az bir oranı, sadece yüzde 6,5  'i 0-6 yaş arası çocuklara ayrılmaktadır. Çocuk bütçesi ile bu rakam hem artırılacak hem de daha etkin kullanılabilecek.
Çocuklar  terör mevzuatı altında kovuşturulmayacak.
Öncelikle büyükşehirlerin "çeperlerinde" ve Doğu Güneydoğu'da her semtte çocuk merkezleri kurularak tüm yurda yaygınlaştırılacak. Doğum öncesi ve sonrasında rehberlik hizmeti ile psikolojik desteğin sağlanacağı bu merkezlerde, oyuncak ve oyun alanları, çocuk müzeleri oluşturulacak.
Buralarda ücretsiz gündüz bakım hizmeti verilecek. Dil konusunda sıkıntı yaşanan bölgelerde yardımcı personel sayesinde hizmetlerden tüm yurttaşlar yararlanacak.
2 yıllık okul öncesi eğitim zorunlu ve ücretsiz olacak. Eğitim tam gün olacak, okullardaki katkı payı kaldırılacak.
Süt ve yemek
Tam gün eğitim dolayısıyla öğrenciye sabahları süt, öğlen ise iki tas yemek verilecek. öncelikle gelir durumu düşük yerlerde proje hayata geçirilecek sonra tüm yurda yayılacak.
Bugün sadece 8 çocuk hastanesi bulunan Türkiye'de, CHP iktidarında her ile çocuk hastanesi açılacak. Yılda 2 milyon gebelik olurken, anne adaylarından 465 bini gebelik boyunca hiç bakım alamıyor. Bugün yüzde 83 olan sağlık personeli nezaretindeki doğum oranı 2015'e dek yüzde 100'e çıkarılacak.
Doğum yapan her aileye yarım altın verilecek, bez ve mama gideri karşılanacak.

REKLAMIN ÖYKÜSÜ

Gecekondu mahallesinde yaşayan bir çocuk, kolunun altına aldığı tartıyla yollara düşüyor. İstanbul'u yürüyerek dolaşan çocuk, şık bir restoranda cam kenarında oturup yemek yiyen yaşıtıyla bakışırken, Kemal Kılıçdaroğlu konuşuyor.