Medya
07 Haz 2018 09:41 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:41

Türkiye'de bir ilk! Bu karar müzik kanallarını bitirecek!

Hürriyet gazetesi yazarı Cengiz Semercioğlu, bugünkü köşesinde dikkat çeken bir konuyu ele aldı.

Hürriyet gazetesi yazarı Cengiz Semercioğlu, RTÜK'ün, ilk kez yabancı bir şarkının İngilizce sözleri nedeniyle müzik kanallarına para cezası kestiğini belirtirken, NR1, Dream TV ve Power TV'ye 17.065 Lira para cezası kesildiğini ifade etti.

"DJ Khaled’nin Rihanna’yla birlikte söylediği Wild Thoughts şarkısının klibi neredeyse bir yıldır dönüyor yabancı müzik klibi yayınlayan kanallarda... Şarkının sözlerinden dolayı ceza kesilmiş" diyen Semercioğlu, "İngilizce sözler Türkçeye çevrilip ceza kesilmeye başlanırsa ne radyolarda çalacak yabancı şarkı kalır ne de televizyonlarda yayınlanacak klip" diye belirtti.

Semercioğlu'nun yazısının ilgili kısmı şu şekilde:

"Rap’çi Ezhel’in şarkı sözlerinde uyuşturucuya özendiriyor gerekçesiyle hapse girmesinin yankıları sürerken Türkiye’de bir ilk daha yaşandı ve RTÜK ilk kez yabancı bir şarkının İngilizce sözleri nedeniyle müzik kanallarına para cezası kesti.

Wild Thoughts şarkısının sözlerinden dolayı NR1 ve Dream TV’ye 17.065’er lira, 'Sex, Love and Water' şarkısının sözlerinden dolayı Power TV’ye de aynı miktarda para cezası kesildi.

DJ Khaled’nin Rihanna’yla birlikte söylediği Wild Thoughts şarkısının klibi neredeyse bir yıldır dönüyor yabancı müzik klibi yayınlayan kanallarda...

Şarkının sözlerinden dolayı ceza kesilmiş.

İyi İngilizce bilmek lazım anlamak için...

Bakın klipteki görüntülerden, seksi danslardan dolayı demiyorum zaten müzik kanalları uzun zamandır yabancı klipleri keserek, buzlayarak yayınlıyor...

İngilizce şarkının sözlerinden dolayı Türkiye’de ilk kez müzik kanallarına ceza kesildi...

İngilizce sözler Türkçeye çevrilip ceza kesilmeye başlanırsa ne radyolarda çalacak yabancı şarkı kalır ne de televizyonlarda yayınlanacak klip...

Hatta pek çok orijinal yayınlanan film bile ceza alabilir, sonuçta orada da küfürler ediliyor, hakaretler, uygunsuz sözler kullanılıyor..."