Medya
09 Şub 2014 12:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:55

Türkiye'de anchorman dönemi bitti mi? Birand ve Dündar'ın koltuğuna kim aday?

'Milliyet' gazetesi yazarı Sina Koloğlu, bugünkü yazısında ekranlardaki ana haber bülteni sunucularını değerlendirdi.

Mehmet Ali Birand'ın vefat etmesi ve Uğur Dündar ile Ali Kırca'nın da artık ekranda olmamasının ardından anchormanlık döneminin bittiğini ifade eden Sina Koloğlu artık ana haber bültenlerinin eskisi kadar ilgi çekmediğini belirtti.

Son dönemde Ece Üner ve Nazlı Çelik gibi kadın habercilerin daha ön planda olduğunu söyleyen Koloğlu, erkek sunucular arasında da Fatih Portakal'ın Birand ve Dündar'ın tahtına geçebileceğini vurguladı.

Sina Koloğlu'nun yazısı şu şekilde:

Mehmet Ali Birand’ın ölümü, Ali Kırca’nın ve Uğur Dündar’ın çok izlenen televizyonların haber bültenlerinden gitmesi; “Anchorman devri artık bitti, bir daha olmayacak mı?” soru işaretini getirdi.
Interpress Ajansı’nın, ocak ayında haberlerin yazılı basında yer almasına ilişkin yaptığı küçük araştırma bunu gösteriyor. Çok izlenen kanalların haber bültenleriyle ilgili haber sayısı epey azalmış. Kanal D ve Show TV 21 defa haber olmuş. Star ise 10 defa.
Siyasi gelişmelerin de (kaset yayını, haber kanalları ile ilgili iddialar vs.) bu durum üstünde payı var ama ana haber bültenlerinin eskisi kadar konuşulmadığı da bir gerçek.
Kanal D’de Serdar Cebe ve ATV’de Cem Öğretir bu anlamda haber sunucuları değil. Tarzları yukarıdaki adı geçen isimler gibi değil.

BAYAN HABERCİLER ÖNDE

Şimdi ana habere imza atanlar dengesinde bayanlar ağırlıkta. Star’da Nazlı Çelik biraz öne çıkıyor. Show TV’de Ece Üner de kendi imzasını taşıyan bir habere doğru gitmek istiyor ‘izin verildiği’ süre içinde...

FATİH PORTAKAL’IN DURUMU

Peki erkeklerde bu sistem bitti mi? Yeni kuşaktan bu anlamda Fatih Portakal, Birand’ların, Dündar’ların koltuğuna aday gibi. Bu arada Flash TV’deki Gökhan Taşkın’ı da unutmamak lazım. Kendine bir tarz oluşturdu ve bunu ekrana yansıttı.

Sina Koloğlu'nun yazısının tamamını okumak için tıklayınız