Gündem
15 Mayıs 2022 23:19 Son Güncelleme: 15 Mayıs 2022 23:27

Türkiye yazı karşılamaya hazırlanırken il ve ilçeleri sel vurdu, tarlalar perişan oldu

Türkiye yaz aylarına girmeye hazırlanırken, aşırı yağışlar nedeniyle çok sayıda il ve ilçede sel meydana geldi. Edirne'de sürücüler ilerlemekte güçlük çekerken, Mersin Erdemli'de dolu nedeniyle ekili alanlar zarar gördü. Şanlıurfa'daki tarlalar da selden nasibini alan bölgeler arasındaydı.

Türkiye, yaz aylarına girmeye hazırlanıyor. Havalar yavaş yavaş ısınmaya başlarken, dün akşam ve bugün sabah saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan şiddetli yağmurlar nedeniyle çok sayıda ilimizde sel meydana geldi.

YAĞIŞ BİR ANDA BASTIRDI

Edirne'de dün akşam saatlerinde bir anda bastıran sağanak yağış, yolları göle çevirdi. Edirne'nin merkezinde akşam saatlerinde havanın kararmaya başlamasıyla sağanak yağış bir anda bastırdı. Aniden şiddetini artıran sağanak yağış, yolları göle çevirirken, yağmura hazırlık yakalanan vatandaşlar da sığınacak yer aradı.

SÜRÜCÜLER İLERLEMEKTE GÜÇLÜK ÇEKTİ

Sağanak yağış esnasında yolda bulunan sürücülerde ilerlemekte güçlük çekti. Ayrıca Edirne Belediyesi tarafından Kocasinan Mahallesi Muammer Aksoy Caddesinde yeni yapılan yolda göle dönüştü.10 dakikada birçok caddeyi göle çeviren sağanak yağışın aralıklarla süreceği öğrenildi.

MERSİN'DE EKİLİ ALANLAR ZARAR GÖRDÜ

Erdemli'ye bağlı Çiriş, Kayacı ve Koyuncu mahallelerinde etkisini gösteren dolu nedeniyle fasulye, domates ve kayısı gibi ürünlerin yanı sıra seralarda da zarar oluştu. Yağışın ve dolunun yüksek kesimlerde etkili olduğunu belirten İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mesut Yıldız, "İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak dolu yağışı meydana gelen yerlerde ekiplerimiz yarın hasar tespit çalışması yapacaktır. Bütün çiftçilerimize geçmiş olsun" dedi.

EDİRNE'DE SÜRÜCÜLER İLERLEMEKTE GÜÇLÜK ÇEKTİ

Şiddetli yağmur Edirne kent merkezinde sürücü ve yayalara zorlu anlar yaşattı. Akşam saatlerinde başlayan yağış, etkisini giderek arttırdı. Kısa sürede sağanak yağışa dönen yağmur yollarda su birikintileri oluşturdu. Araç sürücüleri ilerlemekte güçlük çekerken, yayalar ise bulabildikleri saçak altlarına sığındı. Yaklaşık 10 dakika süren sağanak sonrası şehrin bir çok caddesi gölete döndü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre Edirne'de yağış bu gece ve yarın aralıklarla devam edecek.

ŞANLIURFA'DA SAĞANAK YAĞIŞ SELE DÖNDÜ, TARLALAR PERİŞAN OLDU

Şanlıurfa'da önceki akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Siverek, Hilvan, Suruç ve Viranşehir ilçeleri ile kent merkezinde sağanak yağış sele dönüştü. Yağış dolayısıyla birçok ev, iş yeri ve tarla sular altında kaldı. İftar saatinde evleri ve iş yerlerine giren suları tahliye eden vatandaşlar, tepkilerini çektikleri videolarla sosyal medyada paylaştı. Göle dönen sular içerisinde güçlükle ilerlemeye çalışan araçların bulunduğu yollarda vatandaşlar, alt yapı eksikliğinden yakındı.

DİYARBAKIR'DA DA YAĞIŞLAR, HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Diyarbakır'da öğle saatlerinde etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi, bazı köprü altları ile cadde ve sokaklar suyla doldu. Yağmura hazırlıksız yakalanan yayalar, yürümekte güçlük çekerken saçak altlarına ve bina girişlerine sığındı. Sürücüler de suyla dolan caddelerde yavaş ilerlemek zorunda kaldı. Su birikintilerine karşı belediye ekipleri de tıkanan mazgalları açarak suyun gitmesini sağladı.