Dünya
17 Ağu 2022 18:02 Son Güncelleme: 17 Ağu 2022 18:35

Türkiye ve İsrail'in karşılıklı büyükelçi atama kararına ABD'den ilk yorum: Memnuniyetle karşıladık

Güncel Haberlerİsrail'le normalleşen ilişkiler sonrasında Türkiye, Tel Aviv'le karşılıklı olarak büyükelçi atama kararı aldı. Konuyla ilgili ABD Ankara Büyükelçiliği, "Türkiye ve İsrail'in, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi kapsamında karşılıklı olarak büyükelçi atayacağına ilişkin haberleri memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.

İsrail ve Türkiye ilişkilerinde yeni bir döneme girildi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tel Aviv'le karşılıklı olarak büyükelçi atama kararı alındığını duyurdu.

ÇAVUŞOĞLU: SÜREÇ RESMEN BAŞLAMIŞ OLACAK

Açıklamalarında Çavuşoğlu, "Yeni hükümet göreve geldikten sonra İsrail ile bir diyalog süreci başlamıştı. Sayın Herzog'un Türkiye ziyareti benim İsrail ziyaretim ile süreç devam etti. İlişkilerin normalleşmesi konusunda atacağımız adımlar içinde büyükelçilerin atanması da vardı. Daha önce bu konuda çalışmalara başlattığımızı duyurmuştuk. İsrail ile karşılıklı büyükelçi atama kararı aldık. Tel Aviv'e büyükelçi atayacağız. İsimler açıklanacak. Ve süreç resmen başlamış olacak. Hayırlı olsun." şeklinde konuştu.

 ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN İLK SÖZLER

Türkiye ile İsrail'in karşılıklı Büyükelçi atama kararı hakkında açıklama yapan ABD Ankara Büyükelçiliği, "Türkiye ve İsrail'in, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi kapsamında karşılıklı olarak büyükelçi atayacağına ilişkin haberleri memnuniyetle karşılıyoruz." ifadelerine yer verdi.