Gündem
02 Ağu 2020 13:35 Son Güncelleme: 02 Ağu 2020 13:42

Türkiye O’nu “Ben insan değil miyim” ile tanımıştı: Ünlü sanatçı hayatını kaybetti

Müslüm Gürses, Neşet Ertaş, Müzeyyen Senar, İbrahim Tatlıses gibi ünlülere plak ve besteler yapan müzisyen Mustafa Diker hayatını kaybetti.

Magazinsortie.com'dan Olcay Ünal Sert'in haberine göre; yapımcı, müzisyen ve bestekar Mustafa Diker, Cumartesi günü öğle saatlerinde Ayvalık'taki yazlığında geçirdiği kalp krizi sonucu 87 yaşında hayatını kaybetti.

1962 yılından itibaren Hülya Plak bünyesinde Müslüm Gürses, Özay Gönlüm, Bedia Akartürk, Neşet Ertaş, Müzeyyen Senar gibi birçok sanatçıya plaklar yapan Mustafa Diker, İbrahim Tatlıses'in seslendirdiği "Ben İnsan Değil miyim" adlı şarkının da bestekarıydı.

Mustafa Diker 2 Ağustos Pazar günü İkindi Namazı'nı müteakip kılınacak Cenaze Namazı'nın ardından Ayvalık'ta toprağa verilecek.

MUSTAFA DİKER KİMDİR?

Mustafa Diker, 1933 yılında Konya Bozkır'da doğdu. Diker'in "Ben İnsan Değilmiyim" adlı bestesi İbrahim Tatlıses, Bülent Ersoy, Müslüm Gürses, Ebru Gündeş, Hayko Cepkin, Işın Karaca gibi bir çok sanatçı tarafından seslendirildi.

Mustafa Diker ayrıca Yıldız Tilbe'nin seslendirdiği "Bal mısın şeker misin" ve Esengül'ün seslendirdiği  "Aşığım bir kuluna" adlı eserleriyle de tanınıyordu.