Ekonomi
25 Eki 2023 16:40 Son Güncelleme: 25 Eki 2023 16:42

Türkiye, İsrail’le enerji işbirliği projelerini askıya aldı

Bloombeg, Türkiye'nin enerji alanında İsrail ile işbirliği planlarını askıya aldığını aktardı.

Bloomberg, Türkiye’nin enerji alanında İsrail ile işbirliği planlarını askıya aldığını söyledi. Ayrıca Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar’ın Tel Aviv ziyaretini iptal ettiği belirtildi.

Ayrıca Türkiye, İsrail ile bir süredir devam eden Akdeniz'de sondaj ve doğalgaz boru hattı ile ilgili çalışmaları da askıya aldı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, bugün partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada “İsrail’e gitme projemiz vardı, iptal ettik” demişti.

Hamas ile ilgili “Hamas bir terör örgütü değil, topraklarını ve vatandaşlarını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur” diyen Erdoğan, konuşmasında İsrail Başbakanı Binyamin Netanhayu ile ilgili şunları söylemişti:

“Ben hayatımda bir kere Netanyahu denen adamın elini sıktım. Türkevi'nde Amerika'da. İyi niyetimiz vardı. Onu suiistimal vardı. İsrail'e gitme projemiz vardı, iptal ettik, gitmeyeceğiz. İyi niyetle devam etmiş olsaydı münasebetlerimiz farklı olabilirdi. O da olmayacak. Çünkü iyi niyetimizi suiistimal ettiler.”