Türkiye için kuvvetli kar yağışı uyarısı! Uzman isim tarih verdi

Hem sıcak hem de kurak geçen ilkbahar ve yaz aylarının ardından gözler şimdi sonbahar ve kışa çevrildi. Kasım ayında olmamızla birlikte ‘kar ne zaman yağacak’ sorusu gündeme gelmeye başladı. Meteoroloji uzmanları tarafından tüm uyarılar kasım ayı için yapıldı.

Türkiye için kuvvetli kar yağışı uyarısı! Uzman isim tarih verdi - Sayfa 1

Birçok vatandaş "Kar ne zaman yağacak?" sorusunun yanıtını arıyor. Uzmanlar, bu yılın geçen senelere göre çok daha soğuk ve yoğun kar yaşının etkili olacağı görüşünde.

15
Türkiye için kuvvetli kar yağışı uyarısı! Uzman isim tarih verdi - Sayfa 2

El Nino’nun etkili olduğu yıllarda Türkiye’nin bol yağış aldığını söyleyen Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi ve İklim Bilimci Dr. Okan Bozyurt, sıcaklık detayına vurgu yapıyor.

25
Türkiye için kuvvetli kar yağışı uyarısı! Uzman isim tarih verdi - Sayfa 3

Bazı El Nino yıllarında bol yağışlı fakat ılık olmuş. Bazı El Nino yıllarında ise yine bol yağışlı fakat soğuk olduğunu görüyoruz” diyen Bozyurt, bu seneki modellerin Türkiye için ne gösterdiğini şu şekilde açıkladı:

35
Türkiye için kuvvetli kar yağışı uyarısı! Uzman isim tarih verdi - Sayfa 4

“7-10 Kasım arasında yine çok ciddi bir soğuk hava kütlesi bekliyorum. Bu soğuk hava sistemi de kar yağışı getirebilir. Soğuk ve kar yağışlı günlerin ardından ise pastırma yazı gelecek. Aralıktan itibarense yoğun yağışlar bekliyorum.

45