Gündem
06 Tem 2022 12:50 Son Güncelleme: 06 Tem 2022 12:53

Türkiye harekete geçti! İsveç ve Finlandiya'ya teröristlerin iadesi için resmi yazı gönderildi

Türkiye'nin NATO'ya katılmalarına karşı çıkmasının ardından ülkelerindeki teröristleri iade etme sözü veren İsveç ve Finlandiya'ya PKK ve FETÖ mensuplarının iadesine ilişkin yazı gönderildi.

İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılma talepleri, teröre destek verdikleri gerekçesiyle Türkiye tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in İspanya'daki zirvede Türkiye ve iki ülkeyi uzlaştırma çabaları sonuç vermiş, İsveç ve Finlandiya'nın teröristleri iade etmeyi kabul etmesinin ardından Türkiye tarafından iki ülkenin NATO'ya katılımına olumlu mesaj verilmişti.

TÜRKİYE RESMİ ADIMI ATTI
Bu gelişmelerin ardından Türkiye de resmi adımı attı. İsveç ve Finlandiya'dan PKK ve FETÖ mensuplarının en kısa sürede Türkiye'ye iade etmeleri talep edildi.

"SOMUT DELİLLER VAR"
Konu hakkında konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Taleplerimizi büyükelçiler ve dışişleri üzerinden takip edeceğiz. Gönderdiğimiz dosyalarda somut deliller var" dedi. Bozdağ, İsveç ve Finlandiya'nın somut adımlar atmadığına vurgu yaparak, talep yazılarının karşılığının bekleneceğini belirtti.