Polemik & Kulis
05 Kas 2013 09:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:44

TÜRKİYE GAZETESİ'NDEN HÜZÜNLÜ AYRILIK! HANGİ EFSANE İSİM VEDA ETTİ?(MEDYARADAR/ÖZEL)

Türkiye Gazetesi, İhlas Haber Ajansı ve İhlas Holding'te üst düzey görevlerde bulunan "efsane ismin" İhlas yolculuğu dün itibariyle sona erdi.

Türkiye Gazetesi’nde başlayan yeniden yapılanma kurumun efsane isimlerinden biri olan Fevzi Kahraman’ın ayrılığıyla devam etti.

Türkiye Gazetesi Genel Koordinatörlüğü, İhlas Haber Ajansı Genel Müdürlüğü, Türkiye Gazetesi Genel Yayın Müdürlüğü, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığının yanısıra gazetede köşe yazarlığı da yapan Fevzi Kahraman dün hüzünlü bir mesajla veda etti.

İşte Kahraman’ın o veda mesajı:  

Kıymetli Mesai Arkadaşlarım,

16 Eylül 1971 Cumartesi günü Türkiye Gazetesi sahibi merhum Enver Ören Ağabeyimle tanıştım. Kendisini dinlemek, o anda verdiği emre Peki demek nasip oldu. Böylece, fahri ve kadrolu olarak İhlas yolculuğum başladı ve bu yolculuk 42 yıl sürdü, sürecek.

Bu 42 yılın 10 yılı İzmir’de Kamu görevinin yanında fahri olarak kurumun hizmetleriyle geçti. 12 Eylül 1980 askeri darbesiyle Kamu görevimden ayrıldım ve Gazetecilik mesleğine başladım. 1981-1991 yılları arasında mesleğimi İzmir’de sürdürdüm. Enver Ören Ağabeyimizin emriyle 1 Kasım 1991’de İstanbul’da Türkiye Gazetesi Genel Koordinatörlüğü’ne getirildim. 1994-2012 yılları arası İhlas Haber Ajansı (İHA) Genel Müdürlüğü görevini yürüttüm. Bu arada kısa bir süre Türkiye Gazetesi Genel Yayın Müdürlüğü görevine getirildim. 4,5 ay süren bu görevden 28 Şubat darbesiyle alındım. İhlas Haber Ajansı Genel Müdürlüğü görevine geri getirildim.  2012 Şubat ayına kadar süren bu görevimden sonra İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı’na tayin edildim. Bu görevim sırasında Türkiye Gazetesi’nde köşe yazarlığına başladım. 14 Eylül 2013’te “Bu Hafta Benim Hikayem” başlıklı makalemle Türkiye Gazetesi okurlarına veda ettim.

İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanımız, Sayın Mücahid Ören Bey’in Türkiye Gazetesi’nde başlattığı yeniden yapılanma çerçevesinde, genç kadrolara fırsat tanımak niyetiyle 32 yıldır İhlas Holding ve İhlas Yayın Holding bünyesindeki her türlü kadrolu görevlerimden 31 Ekim 2013 tarihi itibariyle, Mücahid Ören Bey’in de mutabakatıyla ayrılmış bulunmaktayım.

Bu kadar uzun çalışma yılı içerisinde sorumlu olduğum şirketlerde mesai arkadaşlığı, kardeş şirketlerde iş ilişkisi esnasında olumlu olumsuz zamanlarımız geçmiş olabilir. Bu vesileyle içeride ve dışarıda herkese hakkımı helal ettim, sizde haklarınızı helal ediniz lütfen.

Merhum Enver Ören Ağabeyin düsturlarına tabi olarak, Mücahid Ören Bey’in koyduğu hedeflere ulaşması için her zaman Enver Ağabeyden duyduğumuz “yek cihet, yek vücut, yek kalp” olarak kıyamete kadar devam edeceğine inandığım, hepimizin son nefesimize kadar sürdürmemiz gereken temel hizmetlerimize “vakıf, kitap vs.” fahri olarak devam edeceğim.

Bugün Hicri yeni yıla girmiş bulunuyoruz. Bu vesileyle hicri yeni yılınızı tebrik eder, bundan sonraki çalışmalarınızda sağlık, huzur, başarı ve saadetler dilerim.

Fevzi Kahraman



MEDYARADAR/ÖZEL