Medya
28 Eki 2014 17:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:52

Türkiye Gazetesi yazarı uyardı: Paralele ara verin millet kusacak!

Türkiye gazetesi yazarı Ahmet Sağırlı'dan 'Paralele ara verin millet kusacak' uyarısı geldi.

Türkiye Gazetesi yazarı Ahmet Sağırlı, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonları sonrası, dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan'ın, Fethullah Gülen cemaati için kullandığı "paralel yapı" nitelemesine ilişkin olarak yapılan haberleri eleştirdi.

"Artık şu içinde paralel geçen haberlere biraz ara verseniz" diyen Sağırlı, "Sadece bize değil kendinize de iyilik etmiş olursunuz. Millet kusacak hale geldi" dedi.

"Paralel" haberlerini 28 Şubat dönemindeki "İrtica hortladı" haberlerine benzeten Sağırlı, "Suistimalin, varsa ihanetin, varsa lakaytlığın, varsa organize dolandırıcılığın, varsa talanın içinde veya önünde veya arkasında paralelciler olduğu zaman bizim sorumluluğumuz ortadan kalkıyor mu?" ifadelerini kullandı.
Kobanê eylemleri sonrası sekteye uğrayan çözüm sürecine de değinen Sağırlı, "hükümet yetkililerinin 'Kobani bahanesi ile ortalığı yakıp yıkıyorlar. Askerimize pusu kuruyorlar vs...' türünden açıklamaları ile sorumluluğun ortadan kalkmadığını" dile getirdi. Erdoğan'ın "bu iş dernek, örgüt işi değil bir üst akıl var" sözlerine atıf yapan Sağırlı, "Eğer bu üst akıl bu olayları körüklerse.. Ölü sayısı 3'ten 5'ten 30'a, 50'ye çıkarsa yakma yıkma işleri artarsa ne yapacağız?" sorusuna cevap aradı.
Sağırlı'nın Türkiye gazetesinde "Kürtler şımardı mı?" başlığıyla yayımlanan(28 Ekim 2014) yazısındaki not şöyle:
Dipnot niyetine: Artık şu içinde paralel geçen haberlere biraz ara verseniz.. Sadece bize değil kendinize de iyilik etmiş olursunuz. Millet kusacak hale geldi. Suistimalin, varsa ihanetin, varsa lakaytlığın, varsa organize dolandırıcılığın, varsa talanın içinde veya önünde veya arkasında paralelciler olduğu zaman bizim sorumluluğumuz ortadan kalkıyor mu? Başkaları yapmışsa sorumluluk bizim ama paralelciler yapmışsa, ağlayıp sızlamaktan ve saat başı size duyurmaktan başka yapacak bir şeyimiz yok mu, diyoruz.
Biraz "irtica hortladı" haberlerine benzemeye başladı.