Medya
11 Mar 2019 11:19 Son Güncelleme: 11 Mar 2019 12:29

Türkiye gazetesi yazarı, özür diledi: Kadınlar, ezanı ıslıklamadı

Türkiye gazetesi yazarı Süleyman Özışık, feministlerin ezanı ıslıkladığını yazarak, kadınlara "ucube" demişti. Özışık kadınlar ve okurlarından özür diledi.

Türkiye gazetesi yazarı Süleyman Özışık, 8 Mart'ta İstiklal Caddesi'nde yapılan eylemde kadınların ezanı ıslıkladığını iddia eden bir köşe yazısı kaleme aldı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da "Ezanı ıslıkladılar" diyerek hedef aldığı olay için Özışık, daha sonra bir özür yazısı yayınladı.

Özışık'ın bugünkü köşe yazısında kullandığı ifadeler şöyleydi:
 
8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Taksim’de yapılan yürüyüşü izlediniz değil mi? Binlerce kadın İstiklal Caddesi’ni hıncahınç doldurmuş ve sözde kadın hakları konusunda duyarlılık kasıyor.
Büyük bir kısmı önce koro hâlinde ve anıra anıra Recep Tayyip Erdoğan’a uyarladıkları sloganlar atıyor. Ellerindeki mide bulandırıcı cinsel içerikli pankartlar ise en az kendi suretleri kadar iğrenç.
Buraya yazmak hayâ ve edep ister.
O sırada ezan okunuyor ve bu ucubeler, okunan ezanı susturmak için ıslık çalmaya başlıyor. Yuhalayanlar, küfredenler, çığlık atanlar ve düdük çalanlar ezan okunmaya devam ettikçe âdeta öfke nöbetleri geçiriyor. Bütün bunlar azılı diktatör denilen adamın ülkesinde yaşanıyor.
İçimden bazı şeyler söylüyorum ama buraya yazmayacağım!
Ayıp olur!
 
Özışık, gerçek dışı iddiayı köşesine taşıdığı için bir özür yazısı yayınladı. Özışık'ın mesajı şöyle: