Gündem
10 Mar 2010 13:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:09

TÜRKİYE GAZETECİLER FEDERASYONU 12 YAŞINDA

1986 yılında İstanbul ve Samsun toplantılarıyla kuruluş çalışmaları başlayan Türkiye Gazeteciler Federasyonu bugün 12 yılı geride bıraktı

TGF Genel Başkanı Atilla Sertel'in konuya ilişkin açıklaması şöyle: 

1986 yılında İstanbul ve Samsun toplantılarıyla başlayan, 1996 yılında Aydın Toplantısı’yla yeniden alevlenen gazeteci meslek örgütlerinin tek çatı altında toplanması düşüncesi üzerinden tam 14 yıl geçti.

Aydın, Balıkesir, Aksaray, Çukurova, Antalya, Diyarbakır  ve son olarak Bursa’daki toplantıların ardından yaşama geçirilen Türkiye Gazeteciler Federasyonu bugün, 12  yaşında.

Bu süreçte rahmetle andığımız TGF Kurucu Başkanımız İsmail Sivri başta olmak üzere 12 yıl süreyle Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun başkanlığını yapan Sayın Nazmi Bilgin’e, federasyona emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Kuruluş yıldönümümüzü kutlayan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Salih Melek ve diğer  yetkililere, meslektaşlarımıza da teşekkür ediyoruz.

Bugün Anadolu, Trakya, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde toplam 75 üyesi bulunan Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun temsil ettiği 13 bini aşkın gazeteci bulunmaktadır.

Onların sorunlarını ilgili yerlere taşımak, sorunlara çözüm aramak, bu konuda mücadele ederek basının sesini duyurmak en büyük hedefimiz.

Ulusumuzun önderi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Basın milletin müşterek sesidir. Başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir” sözünden hareketle, ülkemizin birliği, barışı, huzuru, güvenliği ve çağdaşlaşması konusunda üzerimize düşen görevleri biliyoruz.
Türkiye’nin dört bir yanındaki üyelerimiz bu bilinçle çalışmalarını sürdürmektedir.

Zaman zaman önümüze çıkan engelleri el birliğiyle aşmak için dün ne yapıldığıysa, bugün de daha kararlı, daha dinamik bir şekilde sorunların üzerine gideceğimizi bugün buradan duyurmak istiyoruz.

Daha güçlü, daha etkin bir federasyonu yaşama geçirmek için güç birliğine her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim  Kurulu ve şahsım adına kuruluş yıldönümümüzde bizi yalnız bırakmayanlara bir kez daha teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.

Atilla Sertel
Türkiye Gazeteciler Federasyonu
Genel Başkanı