Gündem
12 Tem 2013 16:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:17

TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ ZEYİD ASLAN'I KINADI (MEDYARADAR- ÖZEL)

TGC yönetimi, AKP'li Zeyid Aslan'ı 4 kadın gazeteciye sözlü tacizde bulunduğu için kınayarak özür dilemeye çağırdı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, AKP Tokat Milletvekili Zeyid Aslan’ı 4 kadın gazeteciye sözlü tacizde bulunduğu için kınayarak özür dilemeye çağırdı.

Cemiyet yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

“Kadın parlamento muhabirlerine tacizi kınıyoruz"

“Gazetecilere yönelik sözlü ve fiziksel şiddetin olağanlaştırıldığı, tüm girişimlerimize rağmen de bu olayların görmezden gelindiği ve cezasız kaldığı bir dönemi yaşıyoruz. Siyasetçilerin kullandıkları nefret söylemi ve şiddet dili gazetecileri hedef haline getiriyor. Toplumsal barışı zedeliyor, gerginliği tırmandırıyor. Habercilere yönelik biber gazı, plastik mermi, asitli su, coplu polis müdahalesi, işten attırma tehditlerinden sonra şimdi de AKP Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, 4 kadın meslektaşımıza sözlü tacizde bulundu. Meclis'te uyurken çekilen fotoğrafları basına yansıyan AKP milletvekili, haberle ilgisi olmayan meslektaşlarımıza, ‘Bir dahaki dönem hiçbir gazeteci buraya giremeyecek! Sizi buraya sokturmayacağım! Elimden ne gelirse yapacağım! Bunun mücadelesini vereceğim. Siz bu yaptıklarınızı gazetecilik mi sanıyorsunuz? Biz de insanız yoruluyoruz. Ben sizin bacak aranızı çekip gazeteye bastırsam, ‘bunların gerçeği bu’ diye… Ahlaksız olurum değil mi? Ama sizinki gazetecilik oluyor’ demiştir.

AKP Milletvekili Zeyid Aslan’a oy veren kadın seçmenler açısından da durum üzücüdür. Milletvekili Aslan, kadınlara nasıl baktığını bu olayla net bir şekilde göstermiştir. AKP milletvekili Aslan’ı kınıyoruz. Kendisini meslektaşlarımızdan özür dilemeye çağırıyoruz. Demokrasinin tahammül rejimi olduğunu hatırlatıyor, gazetecileri tehdit ederek, sözlü tacizde bulunarak, çalışmalarını engelleyerek halkın gerçekleri öğrenme hakkının ortadan kaldırılamayacağını bir kez daha belirtiyoruz.”

MEDYARADAR- ÖZEL