Medya
27 Oca 2012 17:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:17

TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ ABDİ İPEKÇİ'Yİ ANIYOR!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Abdi İpekçi'yi 1 Şubat Çarşamba günü bir dizi etkinlikle anacak.

Uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Başyazarı Abdi İpekçi ölümünün 33.yılında 1 Şubat 2012 Çarşamba günü Zincirlikuyu’daki mezarı başında saat 11.00’de düzenlenecek törenle anılacak.

ABDİ İPEKÇİ İÇİN PANEL DÜZENLENDİ

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti aynı gün Abdi İpekçi için Burhan Felek Konferans Salonu’nda saat 14.00’de bir panel düzenleyecek. Milliyet Gazetesi yazarı Nail Güreli’nin moderatörlüğünde yapılacak panele konuşmacı olarak TGC Başkanı Orhan Erinç, Basın Konseyi Başkanı Orhan Birgit ve Radikal Gazetesi Yazarı Altan Öymen katılacaklar. Gazetecilerin örgütlenmesi ve basın meslek ilkelerinin yaşama geçirilmesi konusundaki çalışmalarıyla bilinen Abdi İpekçi, yaygın medyada ve uluslararası gazetecilik kuruluşlarında üst düzey sorumluluklar almıştı. Toplu sözleşmelerin ilk imzalanışına da öncülük eden Abdi İpekçi ilkeli haberciliğin öncülerinden sayılıyor.

TGC BAŞKANI ORHAN ERİNÇ, GÖP DÖNEM BAŞKANLIĞI GÖREVİNİ DEVREDECEK

Panelin sonunda Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, GÖP Dönem Başkanlığı görevini Basın Konseyi Başkanı Orhan Birgit’e devredecek.

TGC Abdi İpekçi’yi Anma Paneli

Moderatör
Nail Güreli (Milliyet Gazetesi Yazarı)

Konuşmacılar

Orhan Erinç (TGC Başkanı)
Orhan Birgit (Basın Konseyi Başkanı)
Altan Öymen (Radikal Gazetesi Yazarı)

Tarih      : 1 Şubat 2012 Çarşamba
Saat       : 14.00
Yer         : TGC Burhan Felek Konferans Salonu -Cağaloğlu
Tel          : 0212 513 83 00