Spor
16 Haz 2021 17:48 Son Güncelleme: 16 Haz 2021 21:42

Türkiye - Galler maçı ilk 11'leri belli oldu

EURO 2020 A Grubu'nda bulunan A Milli Takımımız bu akşam grubun diğer bir ekibi Galler ile karşı karşıya geliyor. Kritik maçın ilk 11'leri belli oldu.

A Milli Takımımız EURO 2020'de kritik bir maça çıkıyor. İlk maçta İtalya'ya mağlup olan millliler Galler'i yenerek puanla tanışmak istiyor. Türkiye - Galler maçının ilk 11'leri belli oldu.

İşte detaylar...

İLK 11'LER
TÜRKİYE: Uğurcan, Zeki, Kaan, Çağlar, Umut, Okay, Ozan Tufan, Hakan, Cengiz, Kenan, Burak.

Galler: Ward, Cornor Roberts, Mepham, Rodon, Ben Davies, Allen, Bale, Morrell, Ramsey, James, Moore.

MAÇIN HAKEMİ BELLİ OLDU
Çarşamba günü oynanacak karşılaşmayı Portekizli hakem Artur Dias yönetecek.

TÜRKİYE - GALLER MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?
Türkiye - Galler maçı 16 Haziran Çarşamba günü saat 19.00’da Bakü Olimpiyat Stadı'nda gerçekleşecek. A Grubu 2. maçı, TRT 1 ekranlarından canlı ve şifresiz olarak yayımlanacak.

6 KEZ KARŞI KARŞIYA GELDİ
Türkiye, Galler ile bugüne kadar 6 kez karşı karşıya geldi. Milliler, tamamı resmi olan bu maçlarda 2 galibiyet, 3 yenilgi ve 1 de beraberlik yaşadı.

Ay-yıldızlılar, Galler'le son olarak 20 Ağustos 1997 tarihinde karşılaştı. 1998 Dünya Kupası Elemeleri'nde Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan ve tam 10 golün atıldığı maçı milliler 6-4 kazanmıştı.

Dördü Dünya Kupası Elemeleri, 2'si Avrupa Şampiyonası Elemeleri olmak üzere geride kalan 6 maçta 7 gol atan ay-yıldızlı ekip, kalesinde ise 10 gol gördü.

KADRODA ROTASYONA GİDİYOR
EURO 2020'nin açılışındaki İtalya maçındaki sergilenen futbol, otoriteler tarafından eleştirilmişti. Oyuncularının performansından memnun kalmayan teknik direktör Şenol Güneş’in kadroda rotasyon yapması bekleniyor.

Tecrübeli teknik adam kaleyi Uğurcan'a teslim edecek. İtalyam maçında olduğu gibi savunmanın sağında Zeki Çelik solunda ise Umut Meraş görev yapacak.

Merih Demiral İtalya karşında kendi kalesine gol atma talihsizliğini yaşamıştı. Yıldız stoperin hafif sakatlığı nedeniyle kritik maçta görev almayacağı öğrenildi.

Merih'in yerine Sassuolo'da forma giyen Kaan Ayhan görev alacak. Başarılı savunmacıya defansın göbeğinde Çağlar Söyüncü eşlik edecek.

Deneyimli teknik adam, orta sahada Ozan Tufan ve Okay Yokuşlu yine birlikte oynatacak. Hakan Çalhanoğlu forvet arkasında görev yapacak.

İtalya maçında bekleneni ortaya koyamayan Yusuf Yazıcı kulübeye çekilecek. İkinci yarıda oyuna hareketlilik getiren Cengiz Ünder ilk 11'de sahaya çıkacak.

Şenol Güneş, Zeki Çelik'in önünde yine sağ kanatta Kenan Karaman'ı oynatacak. Forvette ise yine gol umudumuz Burak Yılmaz olacak.