Gündem
11 Mayıs 2011 09:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:20

TÜRKİYE FACEBOOK VE TWITTER'DA KAÇINCI SIRADA?

Enocta Genel Müdürü Ahmet Hançer, Türkiye'nin Facebook kullanımında kaçıncı oldu? Twitter'da durum nasıl?

Dijital Medya Sektörü hakkında bilgi vermek, dijital medya kullanımının niteliğini artırmak, üretkenliği yaygınlaştırmak ve dijital medyanın yarattığı iş fırsatlarını öğrencilerle paylaşmak amacıyla Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) Dijital Medya Komisyonu tarafından tasarlanan ''TÜBİSAD@Kampüs'' Projesi'nin ikinci etabı Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) İletişim Fakültesi Anfisi'nde gerçekleştirildi.

Etkinlikte açılış konuşmasını yapan Hançer, TÜBİSAD'ın sivil toplum örgütü olduğunu ve temel faaliyet alanı olan bilişim sektöründeki yaklaşık 200 kurumun derneğe üye olduğunu söyledi.

TÜBİSAD'ın Türkiye bilişim sektörünün yüzde 95'inden fazlasını temsil eden bir sivil toplum örgütü olduğunu ifade eden Hançer, ''Bu yüzdelik kısmın büyük çoğunluğunu telekomünikasyon şirketleri oluşturuyor'' dedi.

TÜBİSAD'ın amacının bilgi ve iletişim sektöründe yer alan şirketlerin ortak hareket etmesini sağlamak olduğunu anlatan Ahmet Hançer, şöyle konuştu:

''Türkiye'de bilişim sektörünün stratejik önemini gençlere ve sektöre iletmek, sektörümüzün geleceği açısından çok önemlidir. Türkiye'de neden bir Facebook ve Google ortaya çıkmasın. Bilişim sektöründe ya da farklı sektörlerde bilişim ve iletişim uygulamalarıyla fark yaratan girişimciler ve şirketler ortaya çıkmasın. Biz de bunu gerçekleştirmek için çalışıyoruz.''

KOBİ'lere destek olduklarını anlatan Hançer, bilişim sektörünün daha etkin kullanılması için çalıştıklarını, TÜBİSAD@Kampüs'te bu yıl içerisinde 11 üniversiteyi dolaşarak öğrencileri bilgilendirmek istediklerini söyledi. Hancer, Nisan 2010 yılından bu yana internette en yoğun ziyaret edilen sitenin Google değil, Facebook olduğunun altını çizerek, şu değerlendirmede bulundu:

''Tüm internet trafiği, paylaşım ve sosyal hayatımızdaki iletişim bu platform sayesinde oluyor. İş dünyasını da şekillendiren önemli trendlerinden bir tanesi Facebook olacaktır. İş dünyasında Facebook, Twitter gibi siteleri yasaklarsanız şirketinizin ölümü için gerekli her şeyi yapmışınızdır. Bugün iş dünyasında mesai saatleri içerisinde Facebook yasak. Ama bu şirketlerde de sosyal paylaşım sitesi yoğun olarak kullanılıyor akıllı telefonlar sayesinde. Facebook kullanımında dünya dördüncüsü, Twiiter'da da ilk 10 arasındayız. Bu kadar yoğun sosyal paylaşım sitelerini kullanan bir ülke olarak aslında bu sektörde oyuncu ve girişimci yada bilişim sektörü oluşturamadık.''

Bir öğrencinin 22 Ağustosta internetin filtrelenmesiyle ilgili sorusuna Hançer, ''Kamunun bazı ihtiyacını anlayabiliyorum ama Facebook, Twitter ve interneti kontrol edemezsiniz. Tamamıyle bu tür yasaklamalara karşıyım. Kötü uygulama kendini bilinçli kullanımla kendisini ortadan kaldırıyor. Kişisel görüşümdür. Herkes kadar karşıyım internetin filtrelenmesine'' dedi.