Gündem
13 Eki 2010 08:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:42

TÜRKİYE EYLÜL AYINDA HANGİ ÜNLÜ SANATÇIYI KONUŞTU? GEÇTİĞİMİZ AY YILDIZI EN ÇOK PARLAYAN İSİM KİM ?

Türkiye gündemindeki önemli gelişmeleri kayıt altına alan Medya Takip Merkezi (MTM), her ay hazırladığı Gündem Raporu'nun Eylül sonuçlarını açıkladı

Medya Takip Merkezi (MTM), geçtiğimiz ay Türkiye gündemine damgasını vuran olay, kişi ve kurumları araştırdı.

Medya raporunun sonuçlarına göre, ayın en çok öne çıkan konuları referandum, terör, KPSS skandalı, Başbakan Erdoğan, THY, Sezen Aksu, Fenerbahçe ve Quaresma oldular. İşte Eylül ayının en çok dikkat çeken gelişmeleri! 

Türkiye gündemindeki önemli gelişmeleri kayıt altına alan Medya Takip Merkezi (MTM), her ay hazırladığı Gündem Raporu’nun Eylül sonuçlarını açıkladı. MTM’nin iki bine yakın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitesinde yayınlanan tüm haberleri inceleyerek derlediği medya raporuna göre, geçtiğimiz ay Türkiye gündeminde referandum ve AKP vardı. 
 

REFERANDUMUN YANKILARI TÜM GÜNDEM MADDELERİNİ GÖLGEDE BIRAKTI!

Son ayların en önemli gündem maddesi Referandum, PKK, Avrupa Birliği, Kürt sorunu gibi birçok konu başlığını geride bırakarak ülkenin en çok tartışılan meselesi oldu. 12 Eylül’de gerçekleşen referandumun EVET’le sonuçlanması ve siyasi arenada yükselen sesler, konunun medyada daha çok yer almasına neden olurken; Eylül ayı boyunca Referandum hakkında toplam 86 bin 585 haber yapıldı.

 
Eylül ayında gündemde en çok yer bulan ikinci konu başlığı, PKK terör örgütüydü. Ay boyunca terör örgütünün çeşitli eylemleri ve hükümetin terör örgütü hakkındaki söylemleri, medyada geniş yer buldu. PKK ay boyunca 27 bin 384 haberde yer aldı.

KPSS SKANDALI OLAY YARATTI…

Ağustos ayında gündeme bomba gibi düşen KPSS skandalının yankıları, Eylül ayında da devam etti. Yapılan soruşturmalar, sınavda başkalarının yerine giren kişilerin tutuklanması, eğitim bilimleri sınavının iptali, yapılacak olan sınavların ertelenmesi derken, konu medyanın yakın markajında kaldı. KPSS skandalı, ay boyunca gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitelerinde toplam 14 bin 425 haberde yer buldu.

SKANDALLARA BİR YENİSİ DAHA EKLENDİ: BAKTERİLİ ET

Eylül ayında Türkiye gündemine bomba gibi düşen “bakterili et” skandalı herkesi korkuttu. Sağlığa zararlı bakteri taşıyan 10 tonu aşkın etin piyasaya sürüldüğü iddiası üzerine gün ışığına çıkan konu, bakterili etleri köpekler yedi iddiasıyla daha da alevlendi. Bakterili et skandalı, ay boyunca 1.071 habere konu edildi. 

 
AYIN ÖNE ÇIKAN KÜLTÜR-SANAT ETKİNLİKLERİ;

*       Sultanahmet’teki Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nde bulunan 300’den fazla değerli eser gün yüzüne çıktı. Aralarında Kur’an-ı Kerim’in ilk nüshaları olarak kabul edilen 250 bin yapraklık Şam Evrakı’nın da bulunduğu 300’den fazla eser ziyarete açıldı.

*       47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali bu yıl bir ilke daha imza attı. Türk sineması ve dünya sinemasının arşivinde saklı kalmış, kaldıkları tozlu raflardan yıllar sonra çıkarılıp restore edilen, sinemanın ilk dönem örneklerinden dört filmi; Türkiye’de ilk defa festivalde izleyiciyle buluşturuldu.

*       Semih Kaplanoğlu’nun son filmi Bal, yabancı dilde en iyi film dalında Oscar aday adayı seçildi. 60. Berlin Uluslararası Film Festivali’nden Altın Ayı Ödülü’yle ayrılan Bal, kısa listeye girmeyi başarırsa 83. Oscar ödüllerinde Oscar heykelciği için yarışacak. Bal, Altın Koza Film Festivali’nde de, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışmasında ’’En İyi Film Ödülü’’nü aldı.

*       Sibel Kekilli’nin başrol oynadığı ’Ayrılık’ (Die Fremde), Almanya’nın, yabancı dilde en iyi film dalında Oscar aday adayı oldu.

*       Uluslararası Kültür ve Sanat Derneğince (UKSD), Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle 23-26 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen ’’Cezayir’de Türk Filmleri Haftası’’nda, Türk yapımı 6 film Cezayir halkıyla buluştu.

*       Dünyaca ünlü rock grubu U2, ’’360 Tour’’ adlı turne kapsamında konser vermek üzere İstanbul’a geldi.


SİYASET GÜNDEMİ

 
Medya Takip Merkezi’nin (MTM) düzenli olarak hazırladığı ‘ayın siyaset gündemi’ raporuna göre; geçtiğimiz aya damgasını vuran siyasi parti, referandum öncesinde yaptığı mitinglerle medyanın ilgi odağı olan AKP oldu. AKP, ay boyunca anayasa, tek tip askerlik, seçim tarihi gibi konularla gündeme gelirken, toplamda 60 bin 211 haberde yer aldı. Siyasi partinin ekranlarda kalma süresi ise 864 saati aştı.

 
Aynı araştırma raporuna göre; Eylül ayının en çok konuşulan ikinci siyasi partisi, CHP oldu. Referandum öncesinde düzenlediği mitingler ve siyasi lideri Kılıçdaroğlu’nun yaptığı açıklamalarla medyanın dikkatini üzerine toplayan parti, ay boyunca toplam 53 bin 829 haberde yer buldu. CHP’nin 87. kuruluş yıl dönümünü kutlaması ve başörtüsü konusunu gündeme taşıması da sıkça konuşulan konu başlıkları arasındaydı. CHP’ye TV kanalları ise 802 saati aşkın zaman ayırdı.

 
Verilere göre, ayın en çok ilgi gören diğer siyasi partileri, 25 bin 789 haberle MHP, 23 bin 105 haberle BDP ve 7 bin 314 haberle SP oldular.

 

AYIN EN ÇOK KONUŞULAN SİYASİ PARTİLERİ

No

Adı

Eylül

Ağustos

Artış Yüzdesi (%)

1

AKP

60.211

73.300

-18

2

CHP

53.829

59.467

-9

3

MHP

25.789

31.156

-17

4

BDP

23.105

17.379

33

5

SP

7.314

6.168

19

MTM Medya Takip Merkezi’nin, Eylül ayında 2 bine yakın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitesinde yaptığı medya takibi sonuçlarından derlenmiştir.

 

ERDOĞAN’DAN İSTANBUL İÇİN SÜPRİZ PROJELER…

MTM’nin raporuna göre; Eylül ayının en çok konuşulan siyasetçisi, önceki aylarda da olduğu gibi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan oldu. Referandum öncesi yaptığı mitinglerle gündeme gelen ve referandum sonucunun “evet” çıkmasıyla basının yakın markajına giren Erdoğan, muhalefet partisi lideri Kılıçdaroğlu’yla olan polemiklerle de gündemdeydi. Erdoğan’ın medya yöneticileri ile bir araya gelmesi, Kılıçdaroğlu ile sürpriz bir görüşme gerçekleştirmesi, İstanbul için ilginç projelerinin olduğunu açıklaması da ay boyunca medyadan büyük ilgi gören diğer konu başlıklarıydı. Eylül ayı toplamında 57 bin 145 habere konu olan Erdoğan’a TV kanalları ise 758 saati aşkın süreyle yer ayırdı.

 

AYIN EN ÇOK KONUŞULAN SİYASETÇİLERİ

No

Adı

Eylül

Ağustos

Artış Yüzdesi (%)

1

Recep Tayyip Erdoğan

57.145

65.390

-13

2

Kemal Kılıçdaroğlu

30.174

30.936

-2

3

Abdullah Gül

17.142

17.863

-4

4

Devlet Bahçeli

9.652

9.127

6

5

Beşir Atalay

7.176

4.478

60

MTM Medya Takip Merkezi’nin, Eylül ayında 2 bine yakın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitesinde yaptığı medya takibi sonuçlarından derlenmiştir.

 

OY KULLANAMAYAN KILIÇDAROĞLU’NA TEPKİ…

Aynı araştırma raporuna göre, geçtiğimiz ayın en çok konuşulan bir diğer siyasetçisi Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Ay boyunca referanduma hayır için düzenlediği mitinglerle medyanın yakın markajına giren Kılıçdaroğlu, seçmen listesinde adının yer almamasından dolayı oy kullanamamasıyla da sıkça konuşuldu. Siyasi lider, ay boyunca 30 bin 174 habere konu olurken ekranlarda kalma süresi 376 saati aşkın oldu.

 

Aynı araştırma verilerine göre, ayın en çok ilgi gören diğer siyasetçileri, 17 bin 142 haberle Abdullah Gül, 9 bin 652 haberle Devlet Bahçeli, 7 bin 176 haberle Beşir Atalay oldular.

 

EKONOMİ GÜNDEMİ

 

MTM Medya Takip Merkezi’nin, düzenli olarak hazırladığı medya raporunun Eylül ayı sonuçlarına göre; geçtiğimiz ay ekonomi dünyasının gündemine ihracat vardı. Konu, medyada toplam 15 bin 576 haber ile yer buldu.

 

TÜRKİYE’NİN EN MEDYATİK FİRMASI TÜRK HAVA YOLLARI…

MTM’nin “ayın ekonomi gündemi” raporu sonuçlarına göre Türk Hava Yolları, Eylül ayında da zirvedeki yerini korudu. THY ay boyunca, yakıt giderlerini azaltmak için yaptığı çalışmalar, Ocak-Ağustos 2009 dönemine oranla yolcu sayısını yüzde 17.8 arttırdığına ilişkin açıklaması ve filosuna 24 yeni uçağı dahil etmesi konularıyla sıkça konuşuldu. Türkiye’nin medyada en çok yansıma bulan firması olan THY, ay boyunca toplam 5 bin 273 haber ve yazıda yer buldu.

 

TÜRKİYE’NİN EN POPÜLER BİR DİĞER FİRMASI TURKCELL…

Aynı araştırma sonuçlarına göre, Türk medyasında en çok yansıma bulan bir diğer firma ise Turkcell oldu. Turkcell ay boyunca kampanyaları, sosyal sorumluluk projeleri ve Van, Gaziantep, Hatay bölgelerinde yaptığı yeni nesil santralleri devreye sokmasıyla adından sıkça söz ettirdi. Özellikle kontrollü yayınlanan haberleri ile dikkat çeken firma, ay boyunca toplam 4 bin 493 haberde yer buldu.

 

AYIN DİKKAT ÇEKEN DİĞER GELİŞMELERİ;

*       Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), İhlas Yayın Holding A.Ş ile Kiler Alışveriş Hizmetleri Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin halka açılma amacıyla kayıtlı sermaye sistemine geçişine izin verdi.

*       Dünyanın en büyük mobil iletişim şirketi Vodafone ile Türkiye’nin öncü ve lider otomotiv üreticisi Tofaş, Türkiye’de bir "ilk"e imza atarak, Türkiye’nin bir kurum için geliştirilmiş en kapsamlı sabit ve mobil iletişim yakınsama çözümünü hayata geçirdiler.

*       DivX ve Arçelik A.Ş, ’’DivX Plus HD’’ onaylı televizyonları Avrupa’da satmak için stratejik işbirliği yaptı.

*       3G Capital, ABD’nin ikinci büyük hamburger zinciri Burger King’i hisse başına 24 dolar bedelle satın almak üzere anlaştı.

*       Mersin Mut’daki Rüzgar Enerji Santrali’nin açılışı yapan Ağaoğlu Enerji Grubu, aynı zamanda Bandırma Şah Rüzgar Enerji Santrali’nin de temelini attı.

*       Türk Telekom, "haTTa Çözüm" uygulaması ile ayda 2 ton kağıt tasarrufu sağladı.

*       Vestel; Aramides ve Lissotis çamaşır makineleri ile Avrupa’nın saygın teknoloji ve tasarım ürünleri yarışmalarından biri olan Plus X Award’dan 3 ödülle döndü.

*       Türk Hava Yolları (THY) Teknik A.Ş., SunExpress ile B737-800 filosu için 10 yıllık Komponent Hizmetleri anlaşması imzaladı.

*       TOFAŞ’ın Bursa’daki fabrikasında üretilen Yeni Fiat Doblo, "Uluslararası Yılın Ticari Aracı" ödülüne layık görüldü.

*       Türkiye İş Bankası’nın KOBİ’lerden hareketle ticari kesime özel olarak tasarladığı ’istekobi.com.tr’, WebAward 2010 Yarışması’nda aldığı ’Outstanding Website’ ödülü ile uluslararası yarışmalardan kazandığı ödüllere bir yenisini daha ekledi.

*       Türk Telekom, sektörde enerjinin verimli kullanılması için çalışan ve kar amacı gütmeyen Global Çevresel - Sürdürülebilirlilik Girişimi (GeSI) üyesi olduğunu bildirdi.

 

MAGAZİN GÜNDEMİ

 

Medya Takip Merkezi’nin (MTM), düzenli olarak her ay hazırladığı “ayın magazin gündemi” raporuna göre, sanat ve eğlence dünyasına damgasını vuran isimler belirlendi.

 

TÜRKİYE EYLÜL AYINDA SEZEN AKSU’YU KONUŞTU!

MTM’nin, Eylül ayında magazin dünyasında iz bırakan isimleri araştırdığı raporuna göre, ayın en çok konuşulan ismi Sezen Aksu oldu. Pankreasında kist bulunması nedeniyle ameliyata alınan ünlü sanatçı sevenlerini korkuttu. Ay boyunca basının yakın markajında olan Minik Serçe, Referandum’a “evet” oyu vereceğini açıklamasıyla da büyük yankı uyandırdı. Aksu, ay boyunca 3 bin 130 haberde yer buldu.

 

YILDIZI EN ÇOK PARLAYAN ÜNLÜ, KIVANÇ TATLITUĞ OLDU!

MTM’nin aynı araştırma raporuna göre; Eylül ayının en çok konuşulan ikinci ismi, yeni tarzıyla dikkatleri üzerine toplayan Kıvanç Tatlıtuğ oldu. Ezel dizisine “Sekiz” karakteriyle konuk oyuncu olarak katılan yakışıklı oyuncu, dizi için değiştirdiği tarzı ve canlandırdığı karakter ile de büyük ilgi gördü. İdil Fırat’la ayrıldığına ilişkin haberlerle de ilgi gören Kıvanç Tatlıtuğ’un popülaritesinde yüzde 72 oranında artış yaşandı. Pek çok ismi geride bırakarak medyanın Top10 listesinde ikinci sıraya yerleşen Tatlıtuğ, ay boyunca toplam 1.657 habere konu edildi.

 

BEREN SAAT TECAVÜZ SAHNESİ İLE GÜNDEME OTURDU…

Eylül ayında Türk medyasında en çok yer bulan üçüncü isim, yeni dizisiyle gündem yaratan Beren Saat oldu. “Fatmagül’ün Suçu Ne?” dizisindeki tecavüz sahnesi merakla beklenen güzel oyuncu, tecavüz sahnesinin dört dakika sürmesi nedeniyle de yeni bir tartışma yarattı. Sinema Burada Festivali’nde aldığı ödülle de sıkça konuşulan Saat’e ilgi yüzde 87 oranında artış gösterdi. Beren Saat, Eylül ayında gazete, dergi, TV kanalı ve haber siteleri toplamında 1.535 haber ile yansıma buldu.

 

EZEL DİZİSİNİN KADROSUNA DAHİL OLAN BİLGİNER’E İLGİ ÜÇ KATINA ÇIKTI!

Ezel dizisindeki Kenan Birkan karakteri ve dizideki karizmatik duruşuyla dikkatleri üzerine toplayan Haluk Bilginer, son dönemdeki açıklamalarıyla da magazin basının ilgi odağı oldu. 46 dergisine verdiği röportajda söylediği "Ben, ‘Babam öldü ama hala sahneye çıkarım’ yavşaklığına asla inanmam.” sözleriyle meslektaşlarının eleştiri oklarının hedefi haline gelen usta oyuncuya, medyanın ilgisinde üç katı aşkın artış yaşandı. Bilginer, ay boyunca toplam 1.492 haberde yer buldu.

 

MEDYA TARKAN’I YALNIZ BIRAKMADI…

Geçtiğimiz ay Türk medyasında en çok yankı bulan bir diğer isim ünlü sanatçı Tarkan oldu. Allianoi’ye verdiği destek nedeniyle Çevre Bakanı’nın sert eleştirilerine maruz kalan Tarkan medya, çevreciler ve aydınlardan büyük destek aldı. Haber sayısında yüzde 31 oranında artış yaşanan ünlü sanatçı, medyada toplam 1.229 haber ile yansıma buldu.

 

ŞOV DÜNYASININ EN ÇOK KONUŞULAN İSİMLERİ

No

Adı

Eylül

Ağustos

Artış Yüzdesi

1

Sezen Aksu

3.130

2.819

11

2

Kıvanç Tatlıtuğ

1.657

964

72

3

Beren Saat

1.535

821

87

4

Haluk Bilginer

1.492

440

239

5

Ajda Pekkan

1.435

996

44

6

Fazıl Say

1.307

1.890

-31

7

Tarkan Tevetoğlu

1.229

936

31

8

Hülya Avşar

1.184

1.001

18

9

Sinem Kobal

1.007

438

130

10

Cemil İpekçi

986

263

275

MTM Medya Takip Merkezi’nin, Eylül ayında 2 bine yakın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitesinde yaptığı medya takibi sonuçlarından derlenmiştir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CEMİL İPEKÇİ’NİN MARDİN DEFİLESİNE BÜYÜK İLGİ

Geçtiğimiz ayın en çok konuşulan ilk 10 ismi arasında yer alan Cemil İpekçi, Mardin’de düzenlediği  ’Bir Doğu Masalı Dört Mevsim’ defilesiyle sivil toplum kuruluşlarının tepkisini çekti. Özellikle bu defile nedeniyle medyanın yakın markajına giren ünlü modacıya ilgi de yaklaşık üç katına çıktı. 2010 İpekçi Altın Nar ödülünün ilkini Mardin Valisi’ne vermesi nedeniyle de dikkatleri üstüne toplayan İpekçi, 986 haber ile yansıma buldu.

 

SPOR GÜNDEMİ

 

Medya Takip Merkezi’nin (MTM), her ay düzenli olarak hazırladığı “ayın spor gündemi” raporuna göre; geçtiğimiz ay spor camiasında en çok konuşulan konu, 2010 FİBA Dünya Basketbol Şampiyonası oldu. Türkiye’yi büyük sevince boğan basketbol milli takımımızın, finalde Amerika ile karşılaşarak ikinci olması, sporseverlere büyük heyecan yaşattı. Basketbol milli takımımız, geçen ay 12 bin 561 habere konu edildi.

 

FENERBAHÇE ZİRVEDEKİ YERİNİ KORUYOR…

Medya Takip Merkezi’nin (MTM) raporuna göre, Eylül ayının en popüler spor kulübü, yine Fenerbahçe oldu. Sivasspor Kulübü’nün geleneksel olarak düzenlediği 12. Cumhuriyet Kupasını kazanan Fenerbahçe, Beşiktaş ile yaptığı derbi maçla da gündemde kaldı. Popüler takım ay boyunca, 28 bin 793 haberde yer alırken, ekranlarda ise 125 saat boy gösterdi.

 

BEŞİKTAŞ YÜKSELİŞTE!

MTM’nin aynı araştırma raporuna göre; adını en çok duyuran ikinci spor kulübü Beşiktaş oldu. UEFA Kupası yarışındaki performansıyla dikkat çeken Beşiktaş, spor medyasının yakın markajında kaldı. Beşiktaş’ın, Nesine.com ile sponsorluk anlaşması yapması ve İnönü Stadı’na isim sponsorluğu için Fi-Yapı’yla anlaşıp stadın ismini ’’Fi-Yapı İnönü Stadı’’ olarak değiştirmesi, ay boyunca spor medyasının takibine giren diğer konu başlıkları arasındaydı. Medyanın ilgisinde artış yaşanan kulüp, en medyatik spor kulüpleri listesinde de ikinci sıraya yükseldi. Beşiktaş, ay boyunca toplam 27 bin 15 yazıda yer aldı.

 

AYIN EN MEDYATİK SPOR KULÜPLERİ

No

Adı

Eylül

Ağustos

Artış Yüzdesi

1

Fenerbahçe

28.793

31.983

-10

2

Beşiktaş

27.015

23.194

16

3

Galatasaray

22.407

25.905

-14

4

Bursaspor

18.255

20.340

-10

5

Trabzonspor

16.503

26.046

-37

 

MTM Medya Takip Merkezi’nin, Eylül ayında 2 bine yakın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitesinde yaptığı medya takibi sonuçlarından derlenmiştir.

 

TÜRKİYE’NİN EN POPÜLER FUTBOLCUSU QUARESMA!

MTM’nin geçtiğimiz ay içerisinde, Türkiye’nin en popüler futbolcularını belirlediği araştırma sonucuna göre; Beşiktaş’ın gözdesi Ricardo Quaresma Eylül’de de zirvedeki yerini korudu. Fenerbahçe derbisinde sergilediği oyunu ve yaşadığı sakatlıklarla medyanın ilgisini toplayan başarılı futbolcu, özel hayatıyla da yakın markajdaydı. Querasma, ay boyunca 6 bin 64 habere konu oldu.

 

TÜRK FUTBOLCULAR ARASINDA EN BÜYÜK İLGİ ARDA TURAN’A…

Aynı araştırma verilerine göre, ayın en popüler ikinci ismi Arda Turan oldu. Galatasaray’ın başarılı kaptanı Arda, Atletico Madrid’den aldığı teklifle sıkça gündeme gelirken, bu teklifi geri çevirmesiyle de adından söz ettirdi. Spor basınının yakın takibinde olan Arda Turan, Sinem Kobal ile birlikteliğiyle de gündemdeydi. Önceki aya göre haber sayısı yüzde 54 artan Arda, ay boyunca 6 bin 4 habere konu edildi.

 

FATİH TEKKE RÜZGAR GİBİ ESTİ!

Rusya’nın Rubin Kazan takımından, Beşiktaş’ın sürpriz bir şekilde renklerine bağladığı Fatih Tekke, spor camiasında da büyük heyecan yarattı. Eylül ayının en medyatik sporcuları listesine yedinci sıradan giriş yapan Tekke, transfer öncesinde yaşadığı sakatlık ve Beşiktaş’ta forma giyememesi nedeniyle de sıkça gündeme geldi. Başarılı futbolcu ay boyunca 3 bin 77 haberde yer aldı.

 

AYIN EN MEDYATİK SPORCULARI

No

Adı

Eylül

Ağustos

Artış Yüzdesi

1

Ricardo Quaresma

6.064

8.027

-24

2

Arda Turan

6.004

3.911

54

3

Guti Hernandez

5.828

6.614

-12

4

Alex De Souza

4.603

4.749

-3

5

Emre Belezoğlu

3.807

4.480

-15

6

Deivson Rogerio Da Silva

3.586

3.016

19

7

Fatih Tekke

3.077

269

1.044

8

Mehmet Aurelio

2.978

2.724

9

9

Volkan Demirel

2.830

3.567

-21

10

Marcio Nobre

2.658

2.030

31

MTM Medya Takip Merkezi’nin, Eylül ayında 2 bine yakın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitesinde yaptığı medya takibi sonuçlarından derlenmiştir.

 

SPOR GÜNDEMİNDE ÖNE ÇIKAN DİĞER BAŞLIKLAR;

*       Türk sporcu Marsel İlhan, bir ilke daha imza attı. Milli sporcu, erkekler dünya klasmanında 96. sırada yer alarak, ‘ilk 100’e giren ilk Türk tenisçi’ unvanını aldı.

*       Ankaragücü Spor Kulübü’nün yeni başkanı Ahmet Gökçek oldu.

*       Türkiye Golf Federasyonu’nun, golfü gençlere tanıtmak ve tabana yaymak amacıyla uyguladığı ’’Yıldızlar Ligi Sistemi’’ çerçevesinde düzenlenen Yıldızlar Şampiyonası’na katılacak 150 kişi belirlendi. Şampiyonanın final ayağı, Klassis Golf&Country Club’da gerçekleştirilecek.

*       Rusya’nın başkenti Moskova’da yapılan Dünya Güreş Şampiyonası’nda Grekoromen Milli Takımı’ndan Selçuk Çebi, final karşılaşmasında Ermeni rakibi Arsen Julfalakyan’ı yenerek altın madalya kazandı.

*       Dünya Bayanlar Boks Şampiyonası’nda 64 kiloda mücadele eden milli boksör Gülsüm Tatar, finalde Rus rakibini yenerek altın madalya kazandı.

*       Dünya Halter Şampiyonası’nda erkeklerde ilk altın madalya Mete Binay’dan geldi.