Türkiye en çok bu dizileri ve oyuncuları seviyor!

Çoğumuz yorgun geçen bir günün ardından evimize gidip dinlenmek isteriz. Peki bu dinlenme sürecini nasıl geçiriyoruz?

Türkiye en çok bu dizileri ve oyuncuları seviyor! - Sayfa 1

Televizyon şüphesiz ki birçoğumuzun hayatında önemli bir yer kaplıyor. Televizyon kanallarının olmazsa olmazı da diziler.


113
Türkiye en çok bu dizileri ve oyuncuları seviyor! - Sayfa 2

Birçoğumuz için vazgeçilemeyecek boyuta gelen dizilerle ilgili NG Araştırma şirketi bir araştırma yaptı. Online kamuoyu araştırma platformu olan www.benderimki.com üzerinde yapılan araştırma 11-14 Şubat tarihleri arasında Türkiye genelinde, 15 yaş üzeri 1914 kişinin katılımı ile gerçekleşti. Ülkemizin unutulmayan dizileri, en sevilen dizi oyuncuları ve daha birçok konuyla ilgili halkın tercihleri belli oldu.


213
Türkiye en çok bu dizileri ve oyuncuları seviyor! - Sayfa 3

Televizyon hala vazgeçilmezler arasında

Bilindiği üzere internet dünyasının son yıllardaki hızlı gelişimi dizi ve film sektörüne de yansımış durumda. Yakın bir geçmişe kadar dizileri sadece televizyondan izleyebilirken, günümüzde internet üzerinden takip edebileceğimiz birçok dizi platformu bulunuyor. Bu çeşitliliğin artması, yaşam tarzımıza da yansımaya başlamış durumda.

Araştırma sonuçlarına göre dizilerin izlenmesinde ilk tercihin halen televizyon olduğunu görüyoruz. Her 10 kişiden 6’sı dizileri en çok televizyondan takip ettiğini belirtirken, 2’si ise son dönemlerde oldukça popüler olan Netflix platformunu tercih ediyor.

313
Türkiye en çok bu dizileri ve oyuncuları seviyor! - Sayfa 4

En çok izlenen TV kanalı

TV kanalları arasındaki reyting rekabeti her geçen gün artıyor. Araştırmaya katılanların %32’si favori TV kanalının Fox TV olduğunu belirtirken, %13’lük oranıyla 2. sırada TV8 geliyor. Katılımcılar arasında popüler olan diğer kanallar sırasıyla: ATV (%12), Show TV (%10), Kanal D ve Star (%8), TRT 1 (%7).

413