Televizyon
22 Mar 2016 08:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:25

Türkiye bu profesörü konuşuyor! "Cahilliğin bu kadarı..."

Sebahattin Zaim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Arı'nın sözleri sosyal medyayı salladı.

Sebahattin Zaim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Arı'nın Türkiye'deki eğitimli kesime yönelik sözleri sosyal medyayı salladı. Ülke için en tehlikeli kesimin okumuş kesim olduğunu ve ilkokul mezunlarının cahil ancak güvenilir olduğunu ifade eden Arı, okuma oranının yükselmesinin kendisini endişendirdiğini söyledi.

"Bu suça ortak olmayacağız" diyen akademisyenlerle ilgili soruyu yanıtlayan Sebahattin Zaim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Bülent Arı tartışma yaratacak açıklamalarda bulundu. Sosyal medyada da kısa sürede binlerce kişinin yorumladığı sözlerinde Arı, ülke için en tehlikeli kesimin okumuş kesim olduğunu iddia etti. İşte Arı'nın sözlerinden bazı satır başları:

"EN TEHLİKELİ OLANLAR ÜNİVERSİTE MEZUNLARIDIR"

"Ben daha çok cahil ve okumamış tahsilsiz kesimin ferasetine güveniyorum bu ülkede. Yani ülkeyi ayakta tutacak olanlar, okumamış, hatta ilkokul bile okumamış, üniversite okumamış cahil halktır. Onlar bu yanlışların hiçbirini yapmazlar, o beyannamenin ben neresinden tutayım.

Daha önce Jön Türklerin yaptığı gibi ateşe sürüklüyorlar Türkiye'yi. Türkiye'nin okumuş kesimi, profesörlerden başlayarak geriye doğru en tehlikeli olanlar üniversite mezunları. Olayları en rahat okuyanlar ilkokul mezunları. Çünkü zihinleri berrak. Üniversite ve sonrası durum çok vahim çünkü gidişatı okuyamıyorlar, zihinleri bulanık.

"OKUMA ORANI ARTTIKÇA BENİ AFAKANLAR BASIYOR"

Sultan Hamid devrine geri dönelim, Sultan Hamid, mülkiye olmak üzere Sultanileri kurdu. Yani medreselerde az çok kıt kanaat sadece dini tedrisat olmak yerine, laik eğitimi bütün ülkeye yaydı. Yani Osmanlı aydınlanmasını sağlayan Sultan Hamid'dir. Bu okullarda okuyanlar Sultan Hamid'i devirdiler. Bizde de şimdi okuma oranı arttıkça beni afakanlar basıyor. Ben açıkçası korkuyorum, ben her zaman cahil halkın ferasetine güveniyorum. Ben sürekli Refik Halit gibi gözlem yapıyorum, trafikte en tehlikeli tipler üniversite mezunlarıdır. Bakın normalde hiç okumamış kesimler trafikte birşey verdiğiniz zaman ona uyarlar, bunlar sürekli tehdit oluşturmazlar. Dünyanın gidişatını göremeyenler okumuşlardır. Okuma oranı arttıkça Türkiye'de olayları tahlil kabiliyeti azalıyor.