Gündem
15 Ara 2016 16:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:16

Turkcell’in ortağından flaş açıklama: "Bu çok ciddi bir problem"

Turkcell'in İsveçli ortağı TeliaSonera şirketin internete erişimi sınırlayarak ifade özgürlüğünü kısıtladığı iddia edilen tutumunu ciddi bir problem olarak değerlendirdi.

Turkcell’in ortaklarından TeliaSonera Turkcell’in internete erişimi engelleyerek ifade özgürlüğünü kısıtlayıcı önlemler aldığı iddialarına ilişkin verdiği cevapta, “Bu kesinlikle çok ciddi aldığımız bir problem. Bizim şirketi etkileme seçeneğimiz sınırlı çünkü yönetim kurulunda oturmuyoruz” ifadesini kullandı.

Bloomberg’ün haberine göre Turkcell’in gönderdiği yazılı cevapta işlemlerin yasal olduğu belirtildi.  Turkcell “Bütün diğer operatörler gibi yasal kararlar doğrultusunda hareket etmekle yükümlüyüz” ifadelerini kullandı.

15 TEMMUZ’DA GÖSTERDİK

Şirket ayrıca insan hakları ve demokrasiye bağlı olduğunu bunu 15 Temmuz sürecinde gösterdiklerini belirtti.

Telia ay başında Turkcell'deki 761 milyon dolarlık hissesinin erken satışı için girişimlerde bulundu. Satış kararının sansür tartışmalarıyla bir ilgisi olmadığı şirket tarafından belirtildi. Telia'nın 2005'te başlayan ortaklığından bu yana Turkcell'in piyasa değeri dolar bazında yarı yarıya düştü. Aynı dönemde BİST 100 Endeksi'ndeki kayıp dolar bazında yüzde 25 oldu.

TURKCELL'İN ORTAKLIK YAPISI NASIL?

Turkcell İletişim'in yüzde 51 hissesi Turkcell Holding'e, yüzde 13,07'si Teliasonera'ya ait, yüzde 35,88'i ise halka açık. Turkcell Holding ise yüzde 53'ü Çukurova Telecom Holdings (CTH), yüzde 47'si Teliasonera'da bulunuyor. Altimo'nun CTH'de yüzde 49 hissesi bulunuyor.