Gündem
16 Tem 2019 11:31 Son Güncelleme: 16 Tem 2019 13:40

Turkcell'in eski CEO'sundan darbeci askerlere: S... gidin

15 Temmuz 2016'da TSK'nın içindeki cuntacı askerler tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi sırasında Turkcell'in CEO'su olan Kaan Terzioğlu'nun Genelkurmay Başkanlığı'ndan gelen bir telefona ilettiği yanıt ortaya çıktı

Terzioğlu, o gece Genelkurmay Başkanlığı'ndan gelen, "internet çıkış hızının arttırılması" talebine "O çapulcuya acil koduyla s.ktirin gidin mesajı çekin" yanıtının verilmesini istemiş. 

Yeni Şafak'ta yer alan haber aynen şöyle:

15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olmasında Türkiye’de faaliyet gösteren GSM şirketlerinin de büyük katkısı oldu. O şirketlerden birisi de Turkcell’di. İletişim devinde o gece hareketli saatler yaşandı. Dönemin CEO’su Kaan Terzioğlu, yazışmalarla tüm personeli darbecilere karşı yüreklendirdi. En uzun gecenin yarısında şirket çalışanların bir kısmının katıldığı Acil isimli bir yazışma grubu kuruldu. Terzioğlu buradan da çalışanlarına darbecilere karşı dik durun çağrısı yaptı. “Size güveniyorum. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı var. Kulaklarınız ve dualarınız onunla olsun. Türkiye’nin bize ihtiyacı var.”

15 Temmuz gecesi saat 02.22’de mesajlaşma grubuna şirket çalışanı H.Y.A., darbecilerin kontrolündeki Genelkurmay Başkanlığı’ndan internet çıkış hızının arttırılması talebinin geldiğini bildiriyor. Üst düzey şirket yöneticisi işlem yapılmayıp beklenmesi gerektiğini söylüyor. Kaan Terzioğlu ise çok net cümlelerle, “Genelkurmay Başkanlığımızdaki o çapulcuya acil koduyla s… gidin mesajı çekin" ifadeleri kullanıyor.