Gündem
19 Eki 2012 17:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:17

TURKCELL'İN ABONE SAYISI ARTIYOR!

Turkcell, 2012 üçüncü çeyrek dönemi itibariyle Türkiye'de 35,2 milyon aboneye ulaştığını ve "Akıllı Telefon Hareketi'yle mobil interneti yüzde 34 büyüttüğünü bildirdi.

2012’nin ilk 6 ayında gösterdiği yüksek performansı yılın üçüncü çeyreğinde de sürdürdüğünü açıklayan Turkcell, 2012 üçüncü çeyrek dönemi itibariyle Türkiye’de 35,2 milyon aboneye ulaştığını ve "Akıllı Telefon Hareketi’yle mobil interneti yüzde 34 büyüttüğünü bildirdi. 9 ülkede faaliyet gösteren Turkcell grubun toplam mobil abone sayısı ise 68 milyonu aştı. Turkcell’in şebekesindeki akıllı telefon sayısı, son 3 ayda 700 bin artışla toplamda 5,5 milyona ulaştı.

Turkcell, 2012 yılı üçüncü çeyrek finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı. Açıklamaya göre, Turkcell Grup gelirleri, yüzde 34 oranında büyüyen mobil internet, yüzde 28 oranında büyüyen grup şirketleri gelirlerinin katkısıyla geçen yıla göre yüzde 9 arttı ve 2,8 milyar TL olarak gerçekleşti. Bu rakamın Turkcell’in bir çeyrekte gerçekleştirdiği en yüksek gelir rakamı olarak tarihe geçtiği vurgulanan açıklamada, Turkcell Grup’un AVFÖK’ünün bir önceki yıla kıyasla yüzde 5 büyüyerek 912 milyon TL’ye yükseldiği, 2012 üçüncü çeyrek AVFÖK marjının ise yüzde 33,1 olarak gerçekleşirken net karın geçen yıla göre yüzde 6 artışla 571 milyon TL olduğu bildirildi.

-DOKUZ AYDA 620 BİN YENİ ABONE-

Verilen bilgiye göre,9 ülkede faaliyet gösteren Turkcell Grubun toplam mobil abone sayısı son 9 ayda yaklaşık 3 milyon artışla 68,1 milyon oldu. Turkcell’in Türkiye’deki abone sayısı ise son çeyrekte 442 bin, yılın başından bu yana ise 620 bin artışla 35,2 milyona ulaştı. Abone başı aylık ortalama kullanım bir önceki yıla kıyasla yüzde 16 artışla 257 dakikaya yükselirken, Abone Başı Aylık Geliri (ARPU) ise mobil internet gelirlerindeki ve faturalı abone bazındaki artışın da etkisiyle bir önceki yıla göre yüzde 4 oranında artarak 22 TL oldu.Öte yandan Eylül ayında başlattığı "Akıllı Telefon Hareketi"nin ve Turkcell Maxi serisi akıllı telefonların da pozitif etkisiyle Turkcell’in şebekesindeki akıllı telefon sayısı, üçüncü çeyrekte 700 bin arttı ve toplamda 5,5 milyona ulaştı.
3. çeyrek sonu itibariyle mobil internet gelirlerini geçen yıla göre yüzde 34 artırarak 276 milyon TL’ye çıkartan Turkcell’in aynı dönemde mobil internet ve mobil servis gelirleri 591 milyon TL olarak gerçekleşti.Bu rakamla dışı gelirler toplam gelirlerin yüzde 26’sı seviyesine ulaştı.

-SUPERONLİNE VE UKRAYNA-

Turkcell’den yapılan açıklamaya göre,Turkcell Superonline 2012’nin üçüncü çeyreğinde güçlü performansını artırarak sürdürdü. Geçen yıla göre yüzde 51 büyüme ile gelirler 187 milyon TL’ye yükselirken, bugüne kadar kaydedilen en yüksek çeyreklik AVFÖK marjı olan yüzde 22,3’e ulaşıldı. Turkcell Superonline fiber optik şebekesi 1,2 milyon ev ve işyerine erişirken, Superonline’ın fiber internet abone sayısı da 374 bine çıktı.Artan abone sayısı ve müşteri memnuniyetiyle birlikte hane segmenti gelirlerinin de yıllık yüzde 96 artarken, aynı dönemde kurumsal segment gelirlerinin de yüzde 61 oranında büyüdüğü bildirildi. Açıklamada,Turkcell’in yurtdışındaki iştiraklerinin de başarılı performansa önemli katkılar sağladığı belirtilerek,bu çeyrekte 751 bin net abone alımı kaydederek aktif abone bazını 8,2 milyona çıkaran Ukrayna operatörü olan life:)’ın gelirlerini de yüzde 7 artırarak son 6 çeyrektir üst üste yüzde 25’in üzerinde AVFÖK marjı gerçekleştirdiği kaydedildi. life:)’ın AVFÖK marjı 2,8 puan artışla yüzde 28,6’ya ulaştı.

-CİLİV: "MÜŞTERİLERİMİZE DEĞER ÜRETMEYE DEVAM EDİYORUZ"-*

Turkcell’in 2012 üçüncü çeyrek finansal ve operasyonel sonuçlarını değerlendiren Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, "Turkcell olarak, üçüncü çeyrekte de inovasyon ve müşteri memnuniyeti odaklarımızla müşterilerimizin tercihi olmaya devam ettik. Mobil interneti Türkiye’ye yayma vizyonumuz kapsamında uygun fiyatlı yeni Turkcell Maxi serisi telefonlarımız ve "Türkiye’nin Akıllı Telefon Hareketi" kampanyamız ile insanlarımızın bilgiye kolay ve hızlı şekilde ulaşmalarını sağladık. Ayrıca, mobil iletişim teknolojilerinin avantajlarını sektörel çözümler ile buluşturmayı sürdürdük ve yakın zamanda, alışveriş ve ödeme sistemlerini tek platformda birleştiren "Turkcell Cüzdan’ı müşterilerimizin kullanımına sunduk. Turkcell Grubunun üçüncü çeyrekte gösterdiği başarılı performans sonucunda 2012 yılsonu gelir ve AVFÖK beklentilerimizi de yükselttik" dedi.