Gündem
26 Eyl 2012 16:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:11

TURKCELL'E GÖSTERİLEN TEPKİ, HERKESİN 'TÜKETİCİ'YE DÖNÜŞMEDİĞİNİN KANITIDIR!

Turkcell'in Türk halk müziğinin büyük ustası Neşet Ertaş'ın ölümünü ticarete tahvil skandalını KESKİN KALEM yorumladı...

Türk halk müziğinin büyük ustası Neşet Ertaş’ı dün sabah saatlerinde kaybettik… Hemen arkasından Türkcell abonelerinin telefonuna bir SMS geldi:
 “Türk Halk Müziği’nin unutulmaz ozanı NEŞET ERTAŞ’ı anıyoruz! 3 gün boyunca sizi arayanları Neşet Ertaş’ın unutulmaz eseri NEREDESİN SEN’le karşılamak için NESET yazıp bu mesajı cevaplayabilirsiniz (1 TL)”
Ne yalan söyleyeyim, bu mesajı okuduğumda göğsümün sıkıştığını, kanın beynime sıçradığını hissettim.
“İnsanlık bu hale mi düştü? Büyük bir halk ozanının ölümünü bile ticarete tahvil etmek ayıpların en büyüğü değil mi? Bunu yapmak, ölümden beslenmek anlamına gelmez mi? Acaba hangi kendini bilmez ‘zavallı dahi’nin başından çıktı bu zavallı fikir?” diye isyan ettim…
Türkcell’in abonelerine gönderdiği o SMS benim gibi düşünen binlerce kişinin tepkisini çekmiş olmalı ki; üç saat kadar sonra yeni bir SMS geldi:
“Bugün kaybettiğimiz halk ozanımız Neşet Ertaş ile ilgili gönderilen SMS için özür dileriz. SMS’i cevaplayarak servisten faydalananlardan hiçbir ücret alınmamaktadır.”
***
Tamam; vahşi kapitalizm günlerinden geçiyoruz…
Tamam; tek güç para…
Tamam; para kazanmak için her yol mubah görülüyor…
Çok şükür ki; “insan” tarafımız, bu tür istismarlar karşısında hâlâ tepki gösterebiliyor.
Umarım irili ufaklı bütün şirketlerin yöneticileri, Türkcell’in yaşadığı bu acı tecrübeden ders çıkarır ve içimizi acıtan benzer icraatlara imza atmaktan geri dururlar…

Çünkü Türkcell’e gösterilen tepki bu ülkede hâlâ “insan”ın var olduğunun, bazı şirket yöneticilerinin beklediği ve sandığı gibi herkesin “tüketiciye” dönüşmediğinin kanıtıdır.

KESKİN KALEM