Gündem
21 Nis 2011 19:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:16

TURKCELL'DE KARAMEHMET'İN İSTEDİĞİ OLDU! YÖNETİM DEĞİŞMEDİ!

Genel kurulda İsveçli ortak TeliaSonera'nın Yönetim Kurulu Başkanı Colin Williams'ın değişmesi yönündeki teklifi reddedildi.

Turkcell'deki kritik Genel Kurul'dan Çukurova Grubu'nun istediği sonuç çıktı.

Yönetim Kurulu Başkanı Colin Williams'tan memnun olmayan Turkcell'in ortağı İsveçli TeliaSonera'nın yönetim başkanı değişikliği talebi Genel Kurul'da reddedildi.

Böylece yönetim kurulunda Çukurova Grubu'ndan iki üye, TeliaSonera'dan iki üye, Altimo'dan iki üye ve bir bağımsız üye olacak. Bağımsız üye olarak aynı zamanda Yönetim Kurulu Başkanı da olan Colin Williams yer alacak.

Rus Altimo ve İsveçli TeliaSonera, Turkcell yönetiminin daha etkin hale getirilmesi için yönetim kurulundaki bağımsız üye sayısının da artması gerektiğini savunuyordu.

Son olarak TeliaSonera, yönetim kurulunun bağımsız üyesi ve başkanı Colin Williams hakkında dava açmış ve Williams'ın bağımsız hareket etmediğini ve Çukurova Grubu lehine kararlar aldığını iddia etmişti.

ALTIMO: TURKCELL TÜRK KALMALI

Altimo Başkan Yardımcısı Mustafa Kıral da Yönetim Kurulu Başkanı'nı değiştirmek istediklerini vurgulamış, "Turkcell Türk kalmalı, Turkcell'i hiçbir şirket kontrol etmemeli. Şu anki Yönetim Kurulu Başkanı Turkcell'in açılımlarını yönetme kapasitesine sahip değil" demişti