Reklam PR
17 Mayıs 2013 12:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:10

TURKCELL VE YAPI KREDİ, GÖRME ENGELLİLERİN HAYALLERİNE YAŞAR KEMAL'İ ORTAK ETTİ!

Yapı Kredi Yayınları ve Turkcell, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında edebiyat ile teknolojiyi görme engelliler için bir araya getirdi.

Türkiye’nin iki büyük kurumu Yapı Kredi Yayınları ve Turkcell işbirliğiyle gerçekleşen Çıplak Deniz Çıplak Ada sesli kitap projesi, görme engelli kitapseverlerin hizmetine sunuldu. Türkiye’nin evrensel yazarı Yaşar Kemal’in imzasını taşıyan ve Bir Ada Hikâyesi dörtlemesinin son kitabı olan Çıplak Deniz Çıplak Ada, proje kapsamında tiyatro ve sinema sanatçısı Yetkin Dikinciler tarafından seslendirildi.

Edebiyat ile teknolojiyi görme engelliler için buluşturan sesli kitap projesi, Young Guru Academy (YGA) ve Turkcell işbirliğiyle yürütülen Turkcell Hayal Ortağım Servisi üzerinden, Turkcell abonesi görme engelli kitapseverlere sunulacak. Aboneler, 8020’yi arayarak Yaşar Kemal’in kaleme aldığı eseri Yetkin Dikinciler’in yorumuyla ücretsiz olarak dinleme şansı bulacak.

Yapı Kredi Yayınları ve Turkcell arasındaki işbirliğinin detaylarını aktarmak için Engelliler Haftası’nda düzenlenen toplantıya, Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık Genel Müdürü Tülay Güngen, tiyatro ve sinema sanatçısı Yetkin Dikinciler katıldı.

Projeyle ilgili konuşma yapan Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık Genel Müdürü Tülay Güngen, “Kurulduğu günden bu yana felsefe, sanat, şiir, edebiyat, tarih ve çocuk edebiyatı gibi alanlarda yoğunlaşan yayın etkinliğiyle ülkemizin yayın dünyasında ayrıcalıklı bir yer edinen Yapı Kredi Yayınları’nın en önemli amacı her zaman için kitabı okuyucusuyla buluşturmak olmuştur. Bu amaç doğrultusunda Yapı Kredi Yayınları olarak, Turkcell ile birlikte tüm bireylerin eşit fırsatlara sahip olduğu daha çağdaş ve engelsiz bir topluma ulaşmak için önemli bir işbirliğine imza attık. Bu işbirliği kapsamında Türkiye’nin en önemli romancılarından olan Yaşar Kemal’in armağanına aracılık etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler ise, konuyla ilgili şunları kaydetti: “Turkcell ailesi olarak, engellerin önce zihinlerde olduğuna inanıyoruz. Teknolojiyi insanın hizmetine sunarak ülkemizin ve insanlarımızın ekonomik ve sosyal gelişimi için fırsat eşitliği getireceğini biliyoruz. Bu vizyon doğrultusunda, engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak, onları hayatın içine katmak için ‘Engel Tanımayanlar’ çatısı altında birçok farklı alanda çözümler sunuyoruz. Bu hedef doğrultusunda Turkcell markasını ve teknoloji gücümüzü, Yapı Kredi Yayınları ile birlikte görme engelliler için seferber ettik. Büyük usta Yaşar Kemal’in bu güzel eserini Yetkin Dikinciler’in büyüleyici sesinden dinlemek görme engelli vatandaşlarımıza keyifli bir deneyim sunacak.”

Kitabı seslendiren tiyatro ve sinema sanatçısı Yetkin Dikinciler, Yaşar Kemal gibi büyük bir ustanın eserini gururla seslendirdiğini belirterek, görme engelli kitapseverlerin güncel kitaplara erişimi açısından bu gibi çalışmaların çok önemli olduğunu ve kendisinin de bu çalışmaya destek vermekten büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

Artık en güncel eserler Hayal Ortağım’da

Yapı Kredi Yayınları ile Turkcell arasında uzun soluklu bir işbirliğine de başlandı. Bu kapsamda Yapı Kredi Yayınları, yıl boyunca yayınlayacağı güncel ve modern edebiyat eserlerini Young Guru Academy ve Turkcell stratejik ortaklığı ile hayata geçen Turkcell Hayal Ortağım Servisi’ne dahil edecek.

***

Çıplak Deniz Çıplak Ada

Yaşar Kemal’in Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan son kitabı “Çıplak Deniz Çıplak Ada”, yerlerinden edilen insanların Ege’de bir adada yeni bir yaşam kurma çabalarını konu alan Bir Ada Hikayesi dörtlemesinin dördüncü ve son kitabı. Dörtlünün bu son romanında, geçmişin yaraları kapanmaya yüz tutmuş ama izleri kalmıştır… Ağaefendi’yle Melek Hatun, Poyraz’la Zehra, Ali Hüseyin’le Nesibe muradına erecektir; Lena Ana’nın hasretle yollarını beklediği kayıp oğulları da geri dönmüştür ama balıkçıların reisi Hıristo’nun başına beklenmedik bir olay gelir.

Turkcell Hayal Ortağım Servisi

Turkcell’in Young Guru Academy (YGA) işbirliğiyle gerçekleştirdiği “Turkcell Hayal Ortağım” Servisi ile görme engelli Turkcell’liler, cep telefonlarından 8020 kısa numarasını arayarak Türkiye ve dünyadan tüm güncel haberleri, Milli Kütüphane Başkanlığı arşivindeki dünya klasiklerinden kişisel eğitime kadar birçok konuda binlerce kitabı, sosyal hayata entegrasyonları için vazgeçilmez olan birçok eğitimi sesli olarak dinleyebiliyorlar. Servis tamamen ücretsiz... Hayal Ortağım’ın şu andaki aktif kullanıcı sayısı 4452. Günde yaklaşık 3500 dakika dinleniyor.

Turkcell Hayal Ortağım servisinden sadece görme engelli aboneler faydalanabiliyor. Görme engelli aboneler; önce www.hayalortagim.com sitesinden kayıt formunu dolduruyor. Kayıt işlemini tamamlayan ve görme engelli raporunu sisteme yükleyen aboneler; 24 saat içinde 8020’yi arayarak servisi kullanmaya başlayabiliyorlar. Kullanıcılar, hangi yazıyı ya da eseri dinleyeceklerini sesli komut ile seçebiliyorlar.