Magazin
13 Mayıs 2013 21:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:10

TÜRKAN SULTAN YILLAR SONRA ÇAYDA ÇIRA OYNADI! (MEDYARADAR/ÖZEL)

Medyaradar sinema yazarı Murat Tolga Şen, Elazığ Film Festivali'nde... Türk sinemasının sultanıyla birlikte.

Türk Sinemasının pek çok güzel kadını var ama sultanı bir tane... Türkan Şoray! Tartışmasız bir kraliçe ve kendisi şu anda 6. Çayda Çıra Film Festivali için Elazığ’da...
 
Benim yolum da ilk kez 2010 yılında bu şehre düşmüştü. 3 yıl sonra yeniden festival vesilesiyle buradayım. Türkan Sultan’ı festivallerde görmeye oldukça alışığım aslında... Geçtiğimiz yıl pek çok etkinlik onun adına onur ödülleri verdi, o da hiçbirini kırmayarak sahneye çıkıp ödülünü aldı ve döndü.
 
Elazığ’da bu kez farklı bir şey oldu. Türkan Şoray yıllar önce Fikret Hakan’la başrolü paylaştığı Cemo filminin hatırına çok sevdiği Elazığ’ı dolaşmaya ve şehrin insanlarıyla birlikte olmaya  devam ediyor.
 
Bugün Harput Hünkar Konağı’nda düzenlenen Meşk aleminde, ’Sultan’ hepimizi şaşırtan ve sevindiren bir şey yaptı. Yöresel kıyafetleri giyip Çayda Çıra oynadı ve izleyen herkesi mest etti. Öncesinde sohbet etme imkanı da buldum. Kendisi Elazığ’ı ve Elazığlıları çok sevdiğini, Cemo’nun çekimleri sırasında geçirdiği ölümcül kazanın ardından bu şehrin insanlarından çok büyük yakınlık gördüğünü belirtti.
 
Açıkçası Türkan Şoray çok uzakta çok parlak bir yıldızdı ancak bu defa insan güzelliğini yakalama fırsatı bulduğum için çok sevindim.
 
Elazığ Çayda Çıra Film Festivali devam ediyor. Festivalde kayda değer gelişmeler olduğu takdirde paylaşmaya devam edeceğim. Görüşmek üzere...
 
MURAT TOLGA ŞEN
 
murattolga@gmail.com