Magazin
24 Haz 2011 14:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:30

TÜRKAN ŞORAY'IN YILLARDIR GERÇEKLEŞTİREMEDİĞİ HAYALİ NE?

Bir etkinlikte hayranlarının sorularını yanıtlayan Türkan Şoray ilginç bir hayalini söyledi.

Kısa bir süre önce Koton markasıyla işbirliğine girerek modaya el atan Türk sinemasının 'Sultan'ı Türkan Şoray, kendi adına hazırlanan koleksiyonla beğeni toplamıştı. 'Sultan', önceki gün Koton mağazasının Ayazağa şubesinde düzenlenen bir etkinlikle hayranlarıyla buluştu. Facebook'tan canlı bağlantıyla hayranlarının sorularını yanıtlayan ünlü oyuncu, samimi açıklamalarda bulundu. İşte Şoray'ın anlattıkları..

TATLIYIMDIR!

Senaryo yazmak çok önemli, bir filmin temeli senaryo. Ben hikaye üretebiliyorum ama senaryo yazamıyorum çünkü sıkılıyorum. Senaryo yazsam bir aşk senaryosu, bir de kadınları ve insanlık hallerini anlatan bir filmin senaryosunu yazardım.
Nurgül Yeşilçay'ın oyunculuğunu tarif edemem. İnanılmaz, iç güdüsel, doğal ve gürül gürül bir oyunculuğu var. Müthiş bir yetenek. İleride Türk sinemasında dışarıya açılacak bir oyuncu, önü bence çok açık.
(Bir hayranının "Çok tatlısınız" demesi üzerine) Evet, tatlıyımdır. Sade, doğal ve olduğum gibiyim. Hırsınız yoksa ve kendinizle barışıksanız içinizi dışarıya böyle yansıtırsınız. Beni mütevazı bulmanız da çok güzel. Siz beni gönül gözüyle gördüğünüz için çok güzel buluyorsunuz halbuki ben normal güzelim.
Resim yaparken çok mutlu oluyorum. UNICEF adına resme başladım

ÖNCE EĞİTİMİNİ ALIN

Aslında yıllardır hayalimde olan birşey vardı; o da şarkı söylemek. Ama hiç gerçekleştiremedim. Şarkı söylemeyi çok seviyorum, bir-iki kez Atilla Özdemiroğlu ile çalıştık, stüdyoya girdik. Benim için besteler bulundu, her şey hazırdı ama olmadı. Belki Atilla Özdemiroğlu pek üstünde durmadı ama hep benim yıllardır hayal ettiğim birşeydir, bir konser vermek ya da bir albüm çıkarmak. Belki bu yıl bu proje de gerçekleşecek.
Sinema oyuncusu olmak isteyenlere tavsiyem; ilk önce bunun eğitimini alın, sonra da bu işi aşkla ve sevgiyle yapın. Onu bir yaşam biçimi haline getirin.
O kadar çok iş kazası geçirdim ki. Bütün bunları kitap olarak yazıyorum. Burada anlatmayayım, kitapta okuyun olur mu?

MAKYAJ SIRRIM YOK

Belli bir makyaj sırrım yok. Hanımlar gözlerini boyamayı sever, ben de makyaj da gözlerimi ön plana çıkartmayı severim. Ayrıca kıpkırmızı bir ruj süremem. Modayı da takip ederim ama daha çok moda olanı değil kendime yakışanı giyerim."

YILLAR SONRA BÜYÜDÜĞÜ YERDE

Eyüp Halk Bahçe Sineması, 30 yıl aradan sonra, Eyüp Dostları Vakfı tarafından önceki akşam düzenlenen bir gala ile tekrar perdesini açtı. Onur konuğu Türkan Şoray, sinemaya girişiyle dakikalarca ayakta alkışlandı. Gala gecesine katılan Eyüplüler, Şoray'ı, 'Eyüplü Sultan' tezahüratlarıyla karşıladı. Doğduğu ve büyüdüğü semti gezen ünlü sanatçı, kendisine gösterilen sevgi ve coşkunun sonucunda çok duygulandı. Türkan Şoray'a gecede bir de teşekkür plaketi verildi.