Gündem
24 Haz 2011 17:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:30

TÜRKAN ŞORAY'IN GENÇLİĞİNİ ANDIRAN BU KADIN KİM?

Başörtüsünü çıkarınca kimse tanıyamadı. İşte kimsenin tanıyamadığı o kadın yazar...FOTO GALERİ

Bir dönem Mehmet Ali Ağca ile nişanlandığı haberleriyle Türkiye gündeminde yer alan ardından ise İtalyan bir avukatla evlenerek oraya yerleşen Rabia Kazan Licuirsi...

Şimdi farklı bir imajı ve görüntüsü var. Başörtüsünü çıkardıktan sonra bambaşka bir görüntüyle hayata devam ediyor ve görenler onu tanıyamıyor.

İtalyan eşi Rabia Kazan Liciursi’yi Türkan Şoray’a benzetiyor. Türkiye’de Ortadoğu gazetesinde köşe yazarlığı da yapmış olan genç kadın şimdi ABD’de yaşıyor. Aralık 2009 dan beri BM’nin merkezinde WFUNA bölümünde dünya çocukları ve kadınları için gönüllü çalışan Kazan, “Başörtüye ve takanlara saygım var ama ben şimdi böyle kendimi daha rahat hissediyorum” diyor.

İtalya’dan ABD’ye gelmeden birkaç ay önce başörtüsünü çıkardığını anlatan genç kadın 9 yaşındayken annesinin isteğiyle taktığını ifade ediyor. Rabia Kazan yeni hayatında ABD’de ata biniyor, piyano çalıyor ve yazarlık eğitimi alıyor.

Farsça yazdığı "Tahran’ın Melekleri" romanı İran’da çok biliniyor. İranlı muhalifler ABD’de çıkardıkları bir dergiye de Rabia Kazan’ın fotoğrafını kapak yaptılar.

 
İŞTE TÜRKAN ŞORAY'IN GENÇLİĞİNİ ANDIRAN O KADIN!...