Gündem
09 Şub 2011 18:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:02

TÜRKAN SAYLAN'IN OĞULLARINDAN TRT'YE SUÇ DUYURUSU!

TRT'de yayınlanan 'Büyük Takip' programında işlenen Türkan Saylan konusu oğullarını kızdırdı...

Türkan Saylan'ın oğulları Çağlayan ve Çınar Örge, TRT Haber'de yayınlanan "Büyük Takip" isimli programda ele alınan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) dosyasında Prof. Dr. Saylan'ın Atatürkçü olmadığı ve Atatürkçülüğü bir maske olarak kullandığının iddia edildiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Dilekçede TRT Kurumu, "Büyük Takip" programının yapımcı şirketin yöneticileri ve yayında sorumlu kişiler, sunucu Ömer Özkök, program konuğu Yılmaz Dikbaş, Adnan Odabaşı, Aziz Üstel ve Adnan Zencir'in, Saylan'ın hatırasına hakaret ve iftira suçlarından cezalandırılmaları talep edildi. Dilekçe, Çağlayan ve Çınar Örge'nin avukatı aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na gönderilmek üzere İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na sunuldu.

Dilekçede, programda yapılan röportajlardan sunulan kesitlerle Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) kurucu başkanı Prof. Dr. Saylan'ın İstanbul Üniversitesi'ndeki başı örtülü kızlara hipnoz yaparak 1 hafta sonra başlarını açtırdığı, Atatürkçülüğü bir maske olarak kullandığı ve İslam düşmanı olduğu gibi tamamen akıl ve mantık dışı ve bir o kadar da çirkin iddialara yer verildiği belirtildi.

PROGRAMDA, ADETA BİR DURUŞMA YAPILDIĞI BELİRTİLDİ

Programa katılan kişilerin de aykırı bir şey söylemedikleri gibi iddiaları doğrular beyanlarda bulundukları ifade edildi. Dilekçede Türkan Saylan'ın evlatları olarak, annelerinin itibarına yönelik suçlamalardan derin üzüntü duydukları vurgulandı. ÇYDD yöneticilerine İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldığı, iddianame düzenlenmeden önce Türkan Saylan'ın vefat ettiği, henüz bir duruşma daha yapılmadan TRT Haber kanalında "Büyük Takip" adlı programda, adeta bir duruşma yapıldığı ileri sürüldü. Hatta tanık dahi dinlenerek iddianamede yazılı hususların doğru olduğu yönünde bir yargı oluşturulmaya çalışıldığı anlatılarak adil yargılamaya etkilemeye teşebbüste bulunulduğu ifade edildi. Dilekçede, "yargı kararı olmadan belgelere gerçek yakıştırması yapılmasının tarafsız olması gereken TRT'nin ne kadar tarafsız olduğunu göstermesi açısından ibret vericidir." denildi.

TÜRKAN SAYLAN'A HAKARET EDİLDİĞİ İDDİA EDİLDİ

Programda ÇYDD'nin o tarihteki Genel Başkanı Türkan Saylan'a işlemediği suçlar yüklendiği, hakaret edildiği anlatıldı. "Saylan yaşasaydı bu davada sanık olacaktı." denilerek davanın savcısı ve yargıcı gibi davranıldığı da ifade edildi. Dilekçede, "Vefat etmiş olan ve bu hukuksuz saldırılar karşısında kendini savunma imkanı olmayan Prof. Dr. Türkan Saylan'a yöneltilen İslam düşmanı olma ve askeri öğrencilere kız temin etme, terör örgütü üyelerine burs sağlama gibi isnatlar TCK'nin 130. maddesindeki hatırasına hakaret suçunu oluşturmaktadır." denildi.

HAKARET VE İFTİRADAN CEZA TALEBİ

Dilekçede TRT Kurumu, "Büyük Takip" programının yapımcı şirketin yöneticileri ve yayında sorumlu kişiler, sunucu Ömer Özkök, program konuğu Yılmaz Dikbaş, Adnan Odabaşı, Aziz Üstel ve Adnan Zencir'in, Saylan'ın hatırasına hakaret ve iftira suçlarından cezalandırılmaları talep edildi.