Gündem
18 Şub 2023 18:38 Son Güncelleme: 18 Şub 2023 18:44

Türk vatandaşlığından çıkacağını söyleyen Dr. Mehmet Öz, Hatay'da depremzedeleri ziyaret etti

ABD'de yaşayan dünyaca ünlü kalp cerrahı Dr. Mehmet Öz, Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde depremden etkilenen vatandaşları ziyaret etti. Öz, son olarak Amerika'da Cumhuriyetçi Parti'den siyasete girmeye hazırlanmış ve seçilir seçilmez Türk vatandaşlığını bırakacağını söylemişti.

ABD'de yaşayan dünyaca ünlü kalp cerrahı Dr. Mehmet Öz, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yarattığı yıkımdan en çok etkilenen Hatay'a geldi.

AİLELER İLE GÖRÜŞTÜ

Antakya'da depremzedeleri ziyaret eden Dr. Mehmet Öz', kalp ve damar cerrahı Halit Yerebakan da eşlik etti. Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesini ziyaret eden ikili, tedavilerine devam edilen hastalar ve depremden yaralı kurtulanlarla görüştü. Hasta ve yaralı yakınlarıyla da sohbet eden Dr. Öz, ailelerin sorularını yanıtladı.

SEÇİMİ KAZANSAYDI TÜRK VATANDAŞLIĞINI BIRAKACAKTI

Amerika'da Cumhuriyetçi Parti'den siyasete girmeye hazırlanan Türk asıllı Amerikalı doktor Mehmet Öz, geçtiğimiz aylarda seçilir seçilmez Türk vatandaşlığını bırakacağını taahhüt etmişti. Öz, "Çifte vatandaşlığım kampanyadaki dikkatimi dağıttı. Hasta anneme bakmak için bunu sürdürdüm, ancak ailemle birkaç hafta süren görüşmelerden sonra bir sonraki ABD Pensilvanya senatörü olarak yemin etmeden önce sadece ABD vatandaşı olacağım." demişti.

ABD'de yapılan Kongre ara seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'den senatör adayı olan ve eski başkan Donald Trump tarafından desteklenen Dr. Mehmet Öz, Demokrat rakibi John Fetterman'a karşı kaybetmişti.