Gündem
05 Ara 2013 16:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:47

Türk tiyatrosunun duayen ismine; Sertel’den başsağlığı mesajı!

TGF ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Fikret Tartan’ın vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.

İzmir kültür sanat dünyasının simge isimlerinden, tiyatrocu- yazar ve Devlet Tiyatroları eski İzmir Bölge Müdürü Fikret Tartan (76) yaşamını yitirdi. Fikret Tartan aynı zamanda İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı ve Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın da babasıydı.
 
Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel, Fikret Tartan’ın vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı. İzmir’in ve Türkiye’nin önemli bir değerini yitirmenin üzüntüsü içinde olduklarını belirten Sertel, şunları söyledi:
 
“Türk tiyatrosuna büyük hizmetler veren, tiyatro dünyasının son duayenlerinden Fikret Tartan’ı yitirmenin üzüntüsü içindeyiz. Tiyatro dünyasına çok sayıda eser kazandıran Fikret Tartan, eserleriyle daima yaşacaktır. Konak Belediye Başkanı sayın Hakan Tartan ve Devlet Tiyatrosu sanatçısı sevgili eşi Melek Tartan başta olmak üzere tüm ailesine, sevenlerine, İzmir ve Türk tiyatro camiasına başsağlığı dilerim.”