Televizyon
20 Mayıs 2013 13:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:10

TÜRK TELEVİZYON TARİHİNİNİN EN REZİL PROGRAMI DÜN GECE YAYINLANDI!

TV8 ekranlarında yayınlanan Telegol programı izleyicilere şok yaşatacak bir bayağılık örneği sergiledi. Murat Tolga Şen yorumluyor.

Futbol takipçisi değilim, hele de oynanan bir oyunun üzerine saatlerce ahkam kesilen yapımları hiç izlemem ama dün gece kanalları gezerken rastladığım tuhaflıktan bahsetmek şart oldu!

İŞTE O REZİL MUZ MUHABBETİ!-VİDEO

TV8’de yayınlanan ve stüdyoda bir doktor-hasta-muz mizanseni kurulan Telegol programından bahsediyorum. Erman Toroğlu ve Gökmen Özdenak’ın muzları manidar birşekilde birbirine sallayarak “ye bunu, ye!” diye bağrışmaları ve sonrasında da aynı seviyede devam etmelerini “iyi televizyon” sloganlı TV8 kanalı yayınladı. Biz bu kanalı çok severdik halbuki eskiden. Gerçekten kaliteli ve seviyeli bir yayın çizgisine sahipti, ne oldu?

Kocaman adamların reyting uğruna kendini ergen eğlencesi bile olamayacak durumlarda ifade etmesi benim için epey utanç dolu bir izlemeye yol açtı. Onların yerine ben yerin dibine geçtim ve dün gece izlediğim şeyin “televizyonun Guam çukuru” olduğuna kanaat getirdim.

Soytarılık desem… Değil! Çünkü soytarılık çok ciddi bir iştir aslında. "Soytarı ile bilge kardeştirler, soytarı da, bilge de, zekalarıyla yaşarlar. Nükte,yaratıcılık ve icad etme ustalığı demek olan zeka ile daima birlikte gider." der Arthur Koestler

Dün gece Telegol’de izlediğimiz muz saçmalığında herhangibir zeka kırıntısı görebileniniz var mı? Sanmıyorum. O zaman soytarılık olarak bile tanımlanamayacak bu pespayeliğe ne diyeceğiz?

Reyting toplamak uğruna yapılan binbir türlü saçmalıkizledik bugüne kadar ancak biri artık bu TV yöneticilerine, program yapımcılarına ve sunucularına “televizyon” denen şeyin yoksul mahalleleri dolaşan çadır tiyatrosu olmadığını anlatmalı… Rezillik izleniyor mu? Evet!  Her zaman her yerde izlenir. Biri sokağın ortasında pantolonunu indirip oraya pislese herkes ona bakar ama bu etki-tepki meselesini TV’ye taşıdığınız anda pislediğiniz yerin insanların evlerinin salonu olduğunu bilin!

Erman Toroğlu dün gece olmayan kredisini eksi bakiyeye çevirdi ve bir tür medya palyaçosuna dönüştüğünü dosta düşmana ilan etti. Bu saatten sonra bu adamın ağzından çıkan hiçbir şeyi dinlemez, dikkate almazseyirci. Bas bariton sesiyle kendisini parçalamasına gerek yok artık!

Son söz; Bir reklamveren olsaydım, reklamımın böyle bir bayağılığın içinde dönmesini hiç istemezdim. Bunu izleyip keyif alan varsa bile sizin ürününüzü almaz, rafta yerini bile bulamaz!

MURAT TOLGA ŞEN / murattolga@gmail.com

Twitter: murattolga