Gündem
08 Ağu 2013 10:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:20

TÜRK TELEKOM'DAN CİNER GRUBU'NA DAVA ŞOKU!

Ciner Grubu'nun, Digitürk'e talip olan Türk Telekom aleyhine yaptığı haberler mahkemeye taşındı.

Tasarruf Mevduatı ve Sigorta Fonu'nun (TMSF) Çukurova Grubu'nun borçlan sebebiyle el koyduğu Digitürk'iin satış süreci, şirkete talip olaıı iki grubu mahkemelik etti.

Digitürk'e talip olan Türk Telekom'un Yönetim Kurulu Üyesi ve Eksim Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tivnikli, ihaleye katılması beklenen Turgay Ciner ve ortağı Fatih Saraç hakkında suç duyurusunda bulundu.

Tivnikli suç duyurusu dilekçesinde Ciner ve Saraç'ın iş ve çalışma hürriyetini ihlal ettiğini, hakaret ve basın yoluyla iftirada bulunduğunu belirtti. Dilekçede Digitürk'e talip olan Ciner Grubu'nun, Digitürk için 530 milyon dolarlık teklifte bulunmasının ardından Türk Telekom ve yöneticileri hakkındaki yayınlan da delil olarak gösterildi.

Tivnikli'ye 'Teklifi geri al' telefonu

23 Temmuz'da Türk Telekom'un Digitürk'e bağlayıcı olmayan teklif verdiğinin duyurulmasının hemen ardından habertürk. com'da ‘Becerikli Abdullah Süper Lig'e talip’ başlığıyla haber girildiği ardından ‘Suudiler erotik yayıncılığı mı giriyor?’ başlıklı karalama amaçlı bir haber yapıldığı belirtildi.

Dilekçede “Suudiler erotik yayıncılığa mı giriyor' şeklindeki başlık ile birlikte müvekkilimizle ait fotoğrafın bir arada kullanılmasıyla kamuoyunun maksatlı biçimde yanhş yönlendirilmeye çalışıldığı ve müvekkilimizin kişilik haklanna hukuka aykın tarzda saldında bulunulduğu görülmüştür” denildi.

Verilen dilekçede ayrıca Ciner Grubu'nun ortağı Fatih Saraç'ın Abdullah Tivnikli'yi telefonla arayarak Türk Telekom tarafından Digitürk için verilen teklifin geri alınmaması halinde altından kalkamayacağını söylediği de ifade edildi. Tasarruf Mevduatı ve Sigorta Fonu'nun (TMSF) Çukurova Grubu'nun borçlan sebebiyle el koyduğu Digitürk için dev Ciner ve Türk Telekom'un yan sıra Doğuş'un da aralannda bulunduğu çok sayıda şirketin ismi geçiyor. Digitürk'ün yabancı ortağı da bir başka yabancı firmayı Türkiye'ye getirmeye çalışıyor.