Gündem
06 Tem 2018 10:47 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:44

Türk Telekom'dan 5 banka açıklaması: Bilgi bize gelmedi!

Türk Telekom'dan KAP'a yapılan açıklamada bankaların şirketin yüzde 55'ini devralmak için yaptıkları başvuru için kendilerine bir bilgi gelmediğini söyledi.

Akbank, Garanti Bankası ve İş Bankası Ojer Telekomunikasyon'a ait Türk Telekom'un yüzde 55 hissesini devralmak için Rekabet Kurumu'na (RK) başvuruda bulunmuştu. Konuyla iligli açıklama, Rekabet Kurumu’nun internet sitesinde devralma işlemleri hakkında görüş bildirim sayfasında yer almıştı.

Bankaların Türk Telekom hisselerini kuracakları bir ortak girişim şirketi (SPV) aracılığıyla devralacağı da gelen bilgiler arasındaydı.

Türk Telekom'dan KAP'a yapılan açıklamada ise bankaların şirketin yüzde 55'ini devralmak için yaptıkları başvuru için kendilerine bir bilgi gelmediği belirtildi.

Şirketten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

05.07.2018 tarihinde, Rekabet Kurumu’nun web sitesinde Ojer Telekomünikasyon A.Ş.’nin şirketimiz Türk Telekomünikasyon A.Ş.’deki %55 oranındaki paylarının işlem özelinde kurulacak bir ortak girişim şirketi (SPV) aracılığıyla devralınması işlemi için Rekabet Kurumu’na başvurulduğuna dair bir duyuru yayınlanmıştır.

Söz konusu duyuru ile ilgili Şirketimiz Türk Telekomünikasyon A.Ş.’ye herhangi bir bildirim yapılmamıştır. Bu konuda Şirketimize bir bildirim yapılması durumunda ilgili mevzuat kapsamında kamuoyu ivedilikle bilgilendirilecektir. Şirketimiz, bu açıklamayı SPK’nın II-15.1 Özel Durumlar Tebliği’nin 9’uncu maddesi kapsamında ve ilgili mevzuat hükümleri kapsamında yapmaktadır.