Gündem
20 Ağu 2010 11:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:33

TÜRK TELEKOM'DA NÖBET DEĞİŞİMİ! DOANY'NİN YERİNE KİM GELİYOR?

Paul Doany, Türk Telekom'daki genel müdürlük koltuğunu devretmeye hazırlanıyor.

Sabit telefon ve internet hizmetleri sunan Türk Telekom (TT) genel müdürlüğü koltuğuna, halen şirkette görev yapan İnsan Kaynakları Başkanı Kamil Gökhan Bozkurt getiriliyor.

Mart 2006’da Türk Telekom’un üst düzey yöneticiliğine atanan Paul Doany ise yönetim kurulu ve icra kurulu üyeliğini sürdürecek. Doany ayrıca, şirketin büyük ortağı Lübnanlı Oger Telecom’un CEO’luğunu üstlenecek. Devir teslim töreninin bugün Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın da katılacağı Çırağan Sarayı’ndaki iftarda yapılması bekleniyor. Böylece Bozkurt’un genel müdür olarak göreve resmen başladığı kamuoyuna duyurulmuş olacak. 2005 yılında özelleştirilen Türk Telekom’da yeni bir değişim yaşanıyor. Mart 2006’da genel müdürlüğü Mehmet Ekinalan’dan devralan Paul Doany, bugün itibarıyla görevini şirketin insan kaynakları başkanı olan Kamil Gökhan Bozkurt’a bırakıyor. Bugün Telekom’un yönetim kadrosuna Çırağan Sarayı’nda vereceği iftarda görev değişiminin açıklanması bekleniyor. İftara, Türk Telekom Grubu yöneticileriyle beraber Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın yanı sıra Oger Telecom üst düzey yöneticilerinin de katılacağı öğrenildi.

Türk Telekom, 10 milyar liradan fazla gelir elde etti, krize rağmen 2009’da ulaştığı 10 milyar 568 milyon ciroyla da ’Bilişim 500’de ilk sırada yerini aldı. İngiliz Brand Finance’ın yaptığı marka değerlendirmesine göre şirket, 1 milyar 692 milyon dolarlık marka değeriyle ’Türkiye’nin En Değerli Markası’ seçildi. Telekom ayrıca geçen hafta yakaladığı 6,1 lira hisse fiyatıyla İMKB’de tarihinin en yüksek hisse değerine ulaşırken, şirketin piyasa değeri de son olarak yaklaşık 21,2 milyar lirayla şirket tarihinin en yüksek rakamına çıktı.

Kasım 2006’da Halk Bankası’ndan Türk Telekom’a geçen Gökhan Bozkurt, başarılı işe alım ve elemanların eğitimi operasyonlarıyla şirketin hızlı gelişiminde rol oynadı. Şu an 35 bin çalışanı bulunan şirketin, krize rağmen geçen sene 2 bin elemanı işe alması çok konuşulmuştu.

Kamil Gökhan Bozkurt kimdir?

Halk Bankası genel müdür yardımcılığı görevinden, Kasım 2006’da Türk Telekom İnsan Kaynakları Başkanlığı’na atanan Kamil Gökhan Bozkurt, 29 Nisan 1971’de İstanbul’da doğdu. Bilkent Üniversitesi Ekonomi bölümünden şeref öğrencisi olarak mezun olan Bozkurt, ABD’nin Johns Hopkins Üniversitesi Ekonomi bölümünden yüksek lisans derecesi aldı. Bir özel şirkette üst düzey yöneticilik yaptıktan sonra 1999-2003 yılları arasında İslam Kalkınma Bankası Ticaret Finansmanı bölümünde çalıştı. Ziraat Bankası’nda muhabir ve yurtdışı ilişkiler daire başkanlığında bulundu. 2004’ten itibaren Halkbank’ta organizasyon ve insan kaynaklarından sorumlu genel müdür yardımcılığı göreviyle birlikte Nisan 2006’dan sonra muhabir ve yurtdışı ilişkilerden sorumlu genel müdür yardımcılığı görevini de yürüttü.