Gündem
30 Oca 2014 15:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:54

Türk Telekom'a sürpriz atama!

Türk Telekom, TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren’i atandığını duyurdu.

TÜRK Telekom, İçişleri Bakanı olduktan sonra bağımsız üye olarak bulunduğu yönetim kurulundan ayrılan Efkan Ala’nın yerine, TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren’i atandığını duyurdu. Eren’in geçtiğimiz aylarda açıklanan TRT görevi “kamu görevlisi” olmadığı gerekçesiyle tartışmalara yol açmıştı. Eren aynı zamanda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ile okul arkadaşı.

YÖNETİM ONAYLAYACAK

Türk Telekom tarafından Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, “Şirketimiz Yönetim Kurulu, Bağımsız Yönetim Kurulu üyelerinden Sayın Efkan Ala’nın istifası üzerine boşalan üyeliğe, Türk Ticaret Kanunu’nun 363. maddesine göre, Yönetim Kurulu’nun kalan görev süresi boyunca görev yapmak ve yapılacak ilk Genel Kurul toplantısında Genel Kurul’un onayına sunulmak üzere Sayın İbrahim Eren’in gerçek kişi yönetim kurulu üyesi sıfatı ile Şirketimiz Yönetim Kurulu’na Bağımsız Üye olarak atanmasına karar vermiştir” denildi.

ERDOĞAN’IN LİSE ARKADAŞI
Eren, TRT Genel Müdür Yardımcılığı görevinden önce Turkuaz Medya grubunda görev yapıyordu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Eren’in TRT atamasından sonra konuyu Meclis göndemine taşıyarak, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a, “İbrahim Eren’in mevzuata aykırı bir şekilde TRT Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ile Kartal İmam Hatip Lisesi’nden arkadaş olmalarının bir etkisi var mıdır” diye sormuştu.