Gündem
20 Mar 2014 15:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:00

Türk Telekom CEO'sundan Digitürk açıklaması; Stratejik bir satın alma olabilir

Türk Telekom CEO'su Rami Aslan, Digitürk'ün satın alınmasının Türk Telekom için stratejik bir alım olabileceğini söyledi

Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Rami Aslan, "Doğru fiyatlarla doğru koşullarla alınırsa Türk Telekom için Digitürk stratejik bir satın alma olabilir" dedi.

Londra'da Türk Telekom'un düzenlediği basın toplantısında konuşan Aslan'a 'Digitürk'e hala talip misiniz?' sorusu soruldu. Aslan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, içeriğin kendileri için çok önemli olduğunu, Digitürk'ün Türkiye'de en iyi içerik sağlayan şirketlerden biri olduğunu belirterek "Doğru fiyatlarla doğru koşullarla alınırsa Türk Telekom için Digitürk stratejik bir satın alma olabilir. Digitürk ile uzun bir değerlendirme sürecinden geçtik. Geçen sene Temmuz ayında teklifimizi sunduk. Bizim verdiğimiz teklif bağlayıcı olmayan bir teklifti ve değerlemeye tabi olacaktı ama o şartlarda bile Türk Telekom'a değer sağlayacak, adil bir fiyat verdiğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

Digitürk'e Türk Telekom'dan sonra başka şirketlerin de teklif verdiğini belirten Aslan, hissedarların satıp satmayacaklarıyla ilgili henüz karar vermedileklerini, kendilerinin her içerik sağlayıcıyla ilgilendiklerini, içeriğin kendi servisleriyle tamamlayıcı bir hizmet olduğunu belirterek, "Gelişmeleri izliyoruz. Digitürk ile ilgili tekrar böyle bir fırsat olursa, bakacağız" dedi.

Digitürk için yeniden ihale yapılması durumunda Türk Telekom'un teklifini yükseltmesinin mümkün olup olmadığının sorulması üzerine Aslan, "Eğer satıcıya 'Teklif hakkında ne düşünüyorsunuz?' derseniz, tabii ki 'Yüksek' diyecektir.  Bu, ihalenin ne tarafında olduğunuza göre değişir. Gelişmeleri takip ediyoruz. Tamamen ona bağlı değiliz ama fırsat olursa tabii ki değerlendiririz. İhale şartlarını görmemiz lazım" diye konuştu.