Gündem
10 Şub 2018 13:40 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:00

Türk spor basınının acı kaybı! Usta gazeteci vefat etti!

Mesleğe 1966 yılında adım atan ve muhabirlikten Genel Yayın Yönetmenliği'ne kadar birçok görevde bulunan usta spor yazarı 70 yaşında vefat etti.

Usta gazeteci Cemal Alkan bugün hayatını kaybetti.  Cemal Alkan için 11 Şubat Pazar günü saat 12.00'da TSYD Levent tesislerinde bir tören düzenlenecek. Alkan’ın cenazesi daha sonra Levent Camii’nde kılınacak öğle namazı sonrası, son yolculuğuna uğurlanacak ve Ümraniye Ihlamurkuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Alkan’ın ölüm haberini duyan spor spikerleri Emre Tilev ve Ertem Şener de sosyal medyadan üzüntülerini dile getirdi. Tilev, “Cemal Alkan abimiz vefat etti. Allah rahmet eylesin, başımız sağolsun, çok üzgünüm.” ifadelerini kullandı. Şener ise, “Meslek büyüğümüz Cemal Alkan ağabeyimiz hakkın rahmetine kavuşmuş. Çok üzgünüm. Mekânı cennet olsun. Allah rahmet eylesin.” dedi.



CEMAL ALKAN KİMDİR?

İstanbul’da 1948 doğdu. Mesleğe 1966 yılında Fotospor’da muhabir olarak başladı. Tercüman, Dünya, Güneş,Sabah, Star TV, Kanal D, Kanal 6, BRT, BJK TV’de görev yaptı. Alkan’ın Spor Anahtarı isimli yayınlanmış bir kitabı bulunuyor. Sürekli Basın Kartı sahibiydi. Alkan, NTV kurulduğunda spor servisinde istihbarat şefi olarak görev yapmıştı. Aynı zamanda Beşiktaş Kulübü’nün kongre üyelerinden olan usta gazeteci, 2012 yılında Aydın Özdalga'nın görevinden ayrılmasının ardından, BJK TV Genel Yayın Yönetmenliğine getirilmişti.