Gündem
19 Kas 2019 09:04 Son Güncelleme: 19 Kas 2019 09:10

Türk spor basınının acı günü! Duayen gazeteci vefat etti!

Yazılı basında salon sporlarının ve alternatif sporların bir numaralı gazetecisi Celal Demirbilek, alzheimer tedavisi gördüğü Beylikdüzü Devlet Hastanesi'nde 66 yaşında hayatını kaybetti.

Amatör sporlara verdiği önem ve yaptığı haberlerle gündemi belirleyen gazeteci Celal Demirbilek, hayatını kaybetti. Bir süre önce alzheimer teşhisi konan duayen gazeteci, ilerleyen yaşına karşın basketbol ve voleybol başta olmak üzere birçok salon sporu müsabakasını yerinde izlemesiyle takdir toplamıştı.

SPOR BASINININ ÖDÜL CANAVARIYDI

Haberleriyle 100'ün üzerinde ödül alan Celal Demirbilek, İstanbul'da Beylikdüzü Devlet Hastanesi yoğun bakımında tedavi görüyordu. Alzheimer hastalığıyla mücadele eden 66 yaşındaki gazeteci, bu gece hayata gözlerini yumdu. Demirbilek'in naaşı, çarşamba günü Yeşilyurt Camii'nde öğle namazını takiben kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. 

NAİM'İN TÜRKİYE SERÜVENİNDE PAY SAHİBİ

Ödül canavarı lakaplı Demirbilek, olimpiyat şampiyonu rekortmen halterci Naim Süleymanoğlu'nun Aralık 1986'da Türkiye'ye gelişine de büyük katkı sağlamıştı. Son olarak görev aldığı Karar gazetesinde Süleymanoğlu'nun Türkiye serüvenini "Naim'i 15 yıl bekleyen ceket" başlıklı haberiyle anlatan deneyimli gazeteci, ünlü haltercinin vefatından önce yaptığı son görüşmesinden önemli notlar aktarmıştı.

Eski mesai arkadaşları yasta
Spor basınının önemli isimlerden Celal Demirbilek'in hayatını kaybetmesinin ardından, eski mesai arkadaşları da üzüntülerini sosyal medyadan dile getirdiler. İşte o paylaşımlardan bazıları:

Celal Demirbilek kimdir?
Spor basınının saygın ismi Celal Demirbilek, 1953'te İstanbul'da doğdu. Gazetecilik Yüksek Okulu'nu bitirdi. 1973'te TSYD üyesi olan Demirbilek, Uluslararası Güreş Federasyonu Birliği Basın Konseyi, Dünya ve Avrupa Boks Birlikleri basın komisyonlarında görev alarak uluslararası üç komisyona birden seçilen ilk Türk gazetecisi oldu.

Son görev yeri Karar gazetesi oldu
Cumhuriyet gazetesinde başladığı meslek hayatının önemli bir bölümünü Hürriyet'te geçiren Demirbilek, son olarak 2016-2018 yılları arasında Karar gazetesinde muhabir olarak görev yapmıştı. Temmuz 2019'da alzheimer teşhisi konan Celal Demirbilek, tedavi gördüğü Beylikdüzü Devlet Hastanesi'nde 19 Kasım 2019 Salı günü saat 01.00 sularında hayatını kaybetti.