Medya
13 Eyl 2013 20:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:39

TÜRK SİNEMASININ YILDIZLARI BODRUM GECELERİNDE PARLAYACAK

Bodrum, Türk Filmlerine 3. Kez Ev Sahipliği Yapıyor&... Vizyona yeni çıkmış önemli filmler ve bu filmleri yapanlar Bodrumlularla buluşuyor.

 Bu yıl 23-28 Eylül tarihlerinde 3.sünü gerçekleştirilecek Bodrum Türk Filmleri Haftası’nda: Türk Sineması’nın bu yıl gösterime girmiş önemli filmleri, yönetmenleri, yapımcıları ve başrol oyuncuları ile; dağıtımcı film şirketlerini, sinema salonu işletmecilerine, Eurimages yetkililerine ve sinemaseverlere tanıtılması amaçlanıyor.

Bodrum Türk Filmleri Haftası; yönetmen ve oyuncuların, son filmlerinin çekim hikâyelerini, kamera arkası detaylarını, filmlere dair bilinmeyenlerini ve bir sonraki projelerinin ön tanıtımlarını aktarıp, katılımcı sinemaseverler ve sinema profesyonelleri ile birlikte son eserlerini seyretme imkânı sunacak.

Bodrum Türk Filmleri Haftası etkinlik kapsamında; sinema salon işletmecileri, katılımcı yönetmen, oyuncular ve dağıtımcı film şirketlerinin katılım sağlayacağı, Kültür ve Turizm Bakanlığı katkıları ile, Türk Sineması’nın sorunlarını, Türk Sinema Sektörünün gelişmesine ve sinemaya gitme oranının gelişmiş ülkeler seviyesine çıkartılabilmesi, korsanla mücadele gibi konular hakkında tarafların sorunlar ve çözüm önerilerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri ile masaya yatırılacağı bir panel düzenlenecek.

Ayrıca bu yıl Türk Sineması’na emek vermiş, Türk Sineması’nı Türk Sineması yapan değerli sanatçılarına etkinliğimiz çerçevesinde Emek Ödülleri takdim edilecek.

Festivalin film seçkisi hafta boyunca ücretsiz olarak Cinemarine Bodrum Oasis AVM salonlarında sinemaseverler ile buluşacak.

Geçtiğimiz yıllarda, Derviş Zaim, Çağan Irmak, Selçuk Aydemir, Yüksel Aksu, Belma Baş, Ümit Ünal, Adem Kılıç, Murat Şeker, Raşit Çelikezer, Reis Çelik, İmre Azem, Hakan Kurşun, Mehmet Aslantuğ, Aytaç Ağırlar, Serdar Akar, M. Fazıl Coşkun, Selim Güneş gibi önemli sinemacıları ağırlayan etkinlik de bu yılda her gece bir yönetmenin katılımı ile vizyona çıkmış son filminin Bodrum Kalesinde halk gösterimi gerçekleştirilecek.