Gündem
17 Kas 2016 12:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:40

Türk sinemasının acı kaybı! Usta isim hayata veda etti! (Medyaradar/Özel)

Türk Sineması'nın emektar isimlerinden, efsane Kaynanalar dizisinin şoför Dursun'u Mete Dönmezer 69 yaşında vefat etti.

Türk Sineması'nın bir usta ismi daha hayata veda etti. Uzun yıllar Yeşilçam'a hizmet veren ve Kaynanalar dizisindeki Şoför Dursun karakteriyle izleyicilerin tanıyıp sevdiği isim olan Mete Dönmezer 69 yaşında hayatını kaybetti.

Bir süre önce felç geçiren usta sanatçı huzurevinde hayatını devam ettiriyordu.

METE DÖNMEZER KİMDİR?

1 Ocak 1947 tarihinde Ankara’da doğdu.

1962 yılında Halkevleri tiyatro kurslarını bitirdi. Ankara Mithatpaşa Tiyatrosu, Malatya Bölge Tiyatrosu, Oyuncular Birliği, Çağdaş Sahne, Nisa Serezli-Tolga Aşkıner, Ankara Birlik Sahnesi, Devlet Tiyatrolarında görev yaptı.

1974'ten 1977'ye kadar "Kaynanalar" dizisinde "Şoför Dursun"  rolüyle seyirci karşısına çıktı ve bu rol Dönmezer'in geniş kitleler tarafından tanınmasını sağladı.

Devlet Tiyatrolarından 1991 yılında istifa ettikten sonra 1994'te misafir oyuncu olarak tekrar görev yaptı.

Uzun yıllar Yeşilçam’a hizmet etmiş olan Dönmezer Kaynanalar dizisinin yanısıra Üvey Baba, İkinci Bahar, Hoşçakal Yarın, Mercan Kolye, Bizim Sokak, Alacakaranlık, Bodrum Hakimi, Ver Elini İstanbul, The İmam gibi yapımlarda rol aldı.

2008 yapımı Mommo:Kız Kardeşim filminde canlandırdığı Hasan Dede karakteriyle 2010 yılında Kiev Film Festivali'nde En iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü kazanmış;ama rahatsızlığı sebebiyle ödülü filmin yönetmeni Atalay Taşdiken almıştı ve şunları demişti; “Bu ödülü filmde felçli olmasına rağmen zorlu dede rolünde oynayan Mete Dönmezer onuruna alıyorum. Dönmezer’in halen rahatsızlığı devam ediyor. Bu ödül inşallah onun iyileşmesine olumlu bir katkı sağlar”