Medya
25 Mar 2013 16:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:06

TÜRK SİNEMASI ORTADOĞU'NUN İNCİSİ BEYRUT'TA

Türk dizilerinin ilgiyle izlendiği Orta Doğu'nun önemli merkezlerinden Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta üçüncü kez 03-14 Nisan tarihleri arasında Türk Filmleri Festivali düzenlenecek.

Festivali düzenleyen İzmir Sinema Derneği’nin başkanı Kayhan Kırmızıgül, Türkiye’de son yıllarda çok önemli filmlerin yapıldığını, bu filmlerin dünyada tanıtımının gerektiğini kaydetti.

Geçen yıl ikinci kez düzenlenen festival sinemaseverler tarafından ilgiyle takip edildiğini, Lübnan basınının ve film eleştirmenlerinin etkinliğe ilgi gösterdiğine dikkat çeken Kırmızıgül, Beyrut’tan gelen talep ile ilk iki festivaldeki deneyimin olumlu sonuçlarının festivalin bu yıl da yapılması için kendilerini cesaretlendirdiğini söyledi.

Kırmızıgül, Türkiye’nin Beyrut Büyükelçiliği’nin desteği, Başbakanlık Tanıtma Fonu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla 03-07 Nisan tarihleri arasında ”Türk Filmleri Festivali”nin üçüncüsünü gerçekleştireceklerini ifade etti.

TÜRK SİNEMASI ARTIK DÜNYA SİNEMASININ ÖNEMLİ BİR PARÇASI

Türkiye’de son dönemde önemli filmler yapıldığını, ”Türk sinemasının artık dünya sinemasının önemli bir parçası olduğunu ifade eden Kırmızıgül şöyle konuştu:

”Üretilen filmlerin tanıtımı çok önemli… Orta Doğu’nun önemli sanat merkezlerinden Beyrut’ta yapacağımız festivalle, Türk filmleri ve yönetmenlerine ulaşamayan dünyadaki sinemaseverler bir fırsat yakalamış olacak. Yönetmenler, yapımcılar, oyuncular festival kapsamında söyleşilere katılacak. Böylece doğrudan filmin mutfağındaki isimlerle buluşacaklar. Festivalde seçkin filmler sinemaseverlerle buluşacak. Ünlü Metropolis Sineması’nda festival süresince Türk filmleri gösterilecek. Amacımız Türk sinemasının tanıtımı ve Türk yönetmenler, yapımcıların Lübnanlı sinemacılarla bir araya gelmesini sağlamak.”

Bu yıl festival gösteri programında yer alan filmlerden bazıları Lal Gece, Can, Ateşin Düştüğü Yer, Yük, Gözetleme Kulesi ve Zerre olacak.