Gündem
25 Oca 2016 09:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:19

Türk müziğinin efsane müzisyeni hayata veda etti!

Türk müzik tarihinin en önemli bestecilerinden olan isim hayatını kaybetti.

Dillerden düşmeyen ’Sultan-ı Yegah’ adlı şargının bestecisi olarak ünlenen 77 yaşındaki Ergüder Yoldaş uzun süredir sağlık sorunlarıyla boğuşuyordu. 3 çocuk babası Ergüder Yoldaş’ın cenazesi İzmir’de toprağa verilecek.

Ergüder Yoldaş'ın ölümünü oğlu Tunç Devrim Yoldaş "Babam Ergüder Yoldaş 25 Ocak 2016 saat 03:20'de, tedavi görmekte olduğu İzmir Özel Su hastanesinde aramızdan ayrıldı" ifadeleriyle duyurdu.

NUR YOLDAŞ: ÇOK ÜZGÜNÜZ

Eski eşi Nur Yoldaş ise "Bana eşi ve öğrencisi olmam onurunu yaşatan, oğlumun babası ve torunum Ergüder'in dedesi... Kompozitör ERGÜDER YOLDAŞ'ı kaybettik çok üzgünüz" sözleriyle acı haberi paylaştı.



ERGÜDER YOLDAŞ KİMDİR?

1981'de bestelediği, eşi Nur Yoldaş'ın seslendirdiği Attila İlhan'ın şiiri Sultan-ı Yegâh 45'liğiyle Türk popunda çığır açtı. Ama 1987'de müzikseverler, bir haberle sarsıldılar. Ergüder Yoldaş Büyükada'da münzevi hayatı seçmiş, fundalıkların içinde yaşamaya karar vermişti. 1991'de İstanbul'a getirdiler, ama çok kısa bir süre sonra yeniden adaya kaçtı. Sevenleri, 13 yıl boyunca yalnız ve yoksul hayatına ilişkin tek tük haberleri üzüntüyle okudu, ancak 2002'de yepyeni bestelerle geri döndü.

Ergüder Yoldaş, verdiği bir röportajda, insanlardan kopuk yaşantısının sebebini, insanlara olan güveninin kalmaması ve sisteme tepki olarak açıklar ve kız kardeşine bunu şu sözlerle ifade eder; İçime karlar yağıyor...